De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Zo vind je met Google Maps je geparkeerde auto terug

Thomas Haenen
26 april 2017, 12:15
1 min leestijd
Zo vind je met Google Maps je geparkeerde auto terug

Google Maps heeft een handige nieuwe feature gekregen. Vanaf nu hoef je nooit meer eindeloos te zoeken naar je geparkeerde auto.

Lees verder na de advertentie.

Google Maps parkeren: zo werkt het

Heb je je auto geparkeerd, dan open je Google Maps. Vervolgens druk je op de blauwe stip van je huidige locatie. In het menu dat in beeld verschijnt, selecteer je de ‘Je parkeerplaats opslaan’-optie. Vervolgens wordt er op de kaart automatisch een label geplaatst met de parkeerlocatie van je auto.

Zo’n label werkt natuurlijk alleen als je auto op een platte parkeerplek zonder extra verdiepingen staat. In een parkeergarage loop je nog steeds het risico te verdwalen. Gelukkig heeft is ook daar een oplossing voor. Je kunt bij je parkeerplek een label instellen met wat extra aantekeningen, zoals ‘Vijfde verdieping’ of ‘Rechts achterin’, voor wat extra duidelijkheid.

Mocht dat allemaal nog niet genoeg zijn, dan kun je je labels en aantekeningen ook een reminder én een afbeelding geven. Met een foto is de parkeerplek nog makkelijker terug te vinden. Die foto wordt overigens automatisch aan het einde van de dag getoond.

Hoewel Google de functie vooral neerzet als geschikt voor autogebruikers, kun je ‘m ook prima gebruiken voor je fiets. Ben je ‘s avonds altijd veel te lang aan het zoeken in de fietsenstalling, dan kun je bij het parkeren van je fiets even een label instellen.

Download de nieuwste versie

De nieuwe parkeerherinnering wordt per direct uitgerold in Google Maps. Het kan echter een paar dagen duren voor de nieuwste versie voor jou beschikbaar is. Via onderstaande link check je of de update beschikbaar is.

Download Google Maps in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu