De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google Maps toont in Nederland welke rijstrook je moet nemen

Redactie
3 februari 2015, 10:38
1 min leestijd
Google Maps toont in Nederland welke rijstrook je moet nemen

Google Maps toont in Nederland voortaan welke rijstrook je moet nemen, waardoor  het navigeren met de app weer een stukje makkelijker wordt.

Lees verder na de advertentie.

De Google Maps rijrichting-functie  werd in december al ingevoerd in een aantal andere Europese landen, maar is nu ook in Nederland beschikbaar, zo bericht  Tweakers. Ook meldt Google Maps via gesproken instructies welke rijstrook gebruikers het beste kunnen nemen.

De  rijstrookadviesfunctie is met name handig tijdens drukke momenten op de snelweg, waarbij het onduidelijk is welke stroken naar welke richting verwijzen. De rijstroken worden onder de hoofdnavigatie getoond.

Google Maps rijrichting met rijstroken

In december van vorig jaar werd de rijstrookfuntie van Google Maps ingevoerd in  Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, Ierland en het Verenigd Koninkrijk. De update is daarmee vrij snel beschikbaar gekomen in Nederland. Het lijkt erop dat er geen direct update voor Google Maps nodig is, de functie verschijnt automatisch in de app.

google-maps

De nieuwe Google Maps rijrichting-functie  met rijstroken is nog niet beschikbaar in België. Wanneer de functie wordt verwacht voor Belgische autobestuurders, is nog niet bekend.

Download Google Maps

Google Maps is gratis in Google Play te downloaden en staat veelal voorgeïnstalleerd op Android-toestellen.

Download Google Maps in Google Play (gratis)

Laatste nieuws over Google Maps

Bron: Tweakers
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu