De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Google Maps-update voegt maximale snelheid toe’

Thomas Haenen
26 augustus 2016, 9:20
2 min leestijd
‘Google Maps-update voegt maximale snelheid toe’

Een volgende versie van Google Maps zal mogelijk snelheidslimieten tonen. In de Google Maps 9.35-beta zijn daarnaast nog verschillende andere nieuwe functies ontdekt.

Lees verder na de advertentie.

Google Maps snelheidslimiet

Google Maps toont gebruikers in de toekomst hun huidige snelheid én de snelheidslimiet op de weg die ze berijden, zo ontdekte Android Police. De site dook in een voorlopige versie van de navigatie-app en ontdekte daar verschillende nieuwe features. De Google Maps snelheidslimiet zal automatisch getoond worden bij alle gebruikers, maar kan via de instellingen wel uitgeschakeld worden.

Sporen van de nieuwe functie werden ontdekt in een bèta van Google Maps 9.35. Hoewel de functie in deze bèta nog niet echt lijkt te werken, suggereert het wel dat Google van plan is deze op korte termijn te introduceren. Het bedrijf brengt inmiddels haast maandelijks updates uit voor Google Maps.

Google Maps Plus Codes

In de voorlopige versie zijn nog verschillende andere nieuwe features ontdekt. Zo krijgt Google Maps ondersteuning voor locatiecodes die je kunt delen, zogenaamde ‘Plus Codes’. Verplaats het pinnetje naar de locatie van je keuze en je krijgt onderin een optie om een code van tien tekens te kopieren. Die code kun je vervolgens gemakkelijk delen en als andere mensen hem weer in Google Maps plakken krijgen ze de locatie in beeld. Handig als je bijvoorbeeld een adres wil doorsturen dat niet direct aan een straat ligt, of midden in een park.

Daarnaast wordt er straks een informatiepagina getoond zodra je je bestemming bereikt hebt. Op die pagina staat informatie over je route en over de bestemming. Loop je bijvoorbeeld naar een restaurant dan toont de app je gemiddelde wandelsnelheid én reviews van dat restaurant.

Tot slot werden er sporen van een aantal experimentele functies ontdekt in de code. De kans is groot dat deze pas op een later moment worden geintroduceerd, al klinkt een aantal erg intrigerend. Zo kun je in de toekomst mogelijk eten laten bezorgen via Google Maps. Ook zit er een Pokeball-icoontje in de broncode verstopt, wat suggereert dat je straks via Google Maps kunt zien welke beesten uit Pokémon GO in de buurt zitten.

Google Maps 9.35 beta downloaden

Mocht je nu al aan de slag willen met enkele nieuwe functies van Google Maps, dan kun je via onderstaande link een apk van de beta downloaden. Lees ook onze instructies voor het installeren van apk-bestanden op je Android. De snelheidslimiet werkt in deze bèta helaas nog niet.

Download Google Maps v9.35 beta via APK Mirror (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu