Een lofzang voor… de offline navigatie van HERE

Gijs Ettes
31 augustus 2015, 13:55
2 min leestijd
Een lofzang voor… de offline navigatie van HERE

Ben je in het buitenland en wil je voorkomen dat je verdwaald raakt, dan heb je daar op  Android diverse navigatie-apps voor. Maar voor offline navigeren is er wat mij betreft geen app beter dan HERE.

Lees verder na de advertentie.

Beter dan Google

Als ik door Nederland navigeer, gebruik ik doorgaans Google Maps. Google’s navigatie-app is accuraat, werkt perfect samen met apps die ik vaak gebruik (waaronder Chrome en Gmail) en weet me doorgaans perfect langs files en wegafzettingen te loodsen. Maar zodra ik buiten de landsgrenzen treed en niet de beschikking heb over een mobiele dataverbinding is het een ander verhaal.

offline navigatie van here

Je kunt weliswaar kaarten van Google Maps offline beschikbaar maken, maar dan zijn veel functies niet beschikbaar. Denk aan turn-by-turn navigatie, kaartlagen en – misschien nog wel vervelender – de mogelijkheid om naar plaatsen en straten te zoeken. Deze functies worden op termijn wél beschikbaar, maar tot die tijd zijn de offline kaarten van Google Maps niet altijd even handig om je weg in het buitenland te vinden.

Wil je betere offline navigatie, dan kun je de portemonnee trekken en gaan voor betaalde alternatieven van  Navigon, TomTom of Sygic, maar Nokia’s kaarten-app HERE is minstens zo goed en bovendien helemaal gratis. Je kunt kaarten voor meer dan 100 landen offline opslaan, alternatieve navigatiestemmen downloaden (al is de standaardstem al prettiger dan die van Google) en ook zonder dataverbinding gemakkelijk je route plannen.

Gemakkelijk je weg vinden

Zonder internet heb je uiteraard geen actuele verkeersinformatie, maar als je in een vreemde stad je weg probeert te vinden, zal dat niet je grootste zorg  zijn. HERE heeft mij  in het buitenland in ieder geval keer op keer uit de brand geholpen, bijvoorbeeld toen ik op zoek was naar bezienswaardigheden in de buurt of toen ik na een feestje de route naar mijn hotel was vergeten.

Zowel voor gebruik in de auto als te voet zijn de aanwijzingen van de app duidelijk en accuraat. Ook handig: in binnen- als buitenland toont HERE de maximale snelheid, en te voet is het fijn dat in grote steden gebouwen worden weergegeven, zodat je je beter kunt oriënteren. En heb je toevallig wel een dataverbinding, dan kun je ook routes met het openbaar vervoer plannen. Handig!

Lees ook onze lofzang voor ontgrendeling op locatie

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu