Robotic Guitarist: multifunctionele gitaar-applicatie voor Android

Wouter Nijsen
29 oktober 2009, 22:55
1 min leestijd
Robotic Guitarist: multifunctionele gitaar-applicatie voor Android
robotic1

De mogelijkheden van je Android-telefoon lijken eindeloos te worden. Mailen, internetten, foto, video, navigeren, gamen enzovoort. De lijst kan nu aangevuld worden met een applicatie waarvan je in eerste instantie denkt dat het een gitaarsimulator is, maar Robotic Guitarist kan veel meer. De basis van de applicatie is een scherm waarin links een balk staat afgebeeld met akkoorden en rechts de zes gitaarsnaren. Zodra je een akkoord selecteert en met je vinger langs de snaren veegt laat Robotic Guitar een behoorlijk realistisch geluid van een akoestische gitaar horen. Naast de akoestische gitaar kun je kiezen voor een elektrische gitaar of piano. Onderin het scherm heb je twee selecteerbare menu’s. Met het linkermenu selecteer je de toonsoort en met het rechtermenu het dominant en sub-dominant.

De  akkoordenbalk past zich aan aan de toonsoort die je gekozen hebt zodat zich een deel van de bijborende toonladder vormt. De basis van die akkoordenbalk is tevens afhankelijk van chord preset die je bij de instellingen kunt vinden.

Lees verder na de advertentie.

Naast het spelen van gitaarakkoorden  heeft Robotic Guitarist nog extra’s aan boord in de vorm van een digitale tuner om je echte gitaar te stemmen en een metronoom zodat je lekker in de maat kunt blijven. Uiteraard moet je  Robotic guitarist niet zien als een echte simulator maar meer als een hulpmiddel bij het leren van akkoorden of ter ondersteuning van het uitwerken van dat ene creatieve idee dat je altijd hebt als je geen gitaar in de buurt hebt.

Downloaden kan  gratis in de  Android Market, of door het scannen van de QR-code.

instrument
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu