Routes delen in Google Maps mogelijk met nieuwe app

In de nieuwe versie van Google Maps wordt het mogelijk om de navigatieroute met anderen te delen. Routes delen gaat via de ingebouwde deelfunctie van Android.

Het delen van navigatieroutes was één van de functies die gebruikers nog in de app wilden, naast een betere offlinefunctie, navigatieroutes met meerdere punten en het tonen van het snelheidslimiet bij wegen.

Routes delen met Google Maps

Als je de navigatieroute hebt bepaald, kun je op de drie stippen in de rechter bovenhoek drukken om ‘m te delen. Routes delen kan enorm handig zijn bij het voorbereiden van een vakantie. Als je de route wilt delen, wordt het deelmenu van Android opgeroepen en kun je ‘m met vrijwel elke app delen.

Verder zijn er nog enkele andere veranderingen doorgevoerd. Zo vraagt Google voortaan niet meer of je de locatieinstellingen wilt aanpassen, zoals het activeren van het scannen naar wifi-netwerken op de achtergrond. Dit verbruikt veel energie en is niet per se nodig om te navigeren. De volgende keer dat je deze melding te zien krijgt, kun je ‘Volgende keer niet meer vragen‘ onder de melding selecteren.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Download de Google Maps-update

De update voor Google Maps wordt gefaseerd in Google Play uitgerold, waardoor het mogelijk is dat de nieuwe app nog niet voor jou beschikbaar is. Je kunt ‘m al wel handmatig installeren door het apk-bestand hier te downloaden.

Download Google Maps in Google Play (gratis)

Laatste nieuws over Google Maps

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.