De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Tip: zo verstuur je stickers met WhatsApp

Wouter Nijsen
25 oktober 2018, 9:41
2 min leestijd
Tip: zo verstuur je stickers met WhatsApp

WhatsApp biedt nu ook de mogelijkheid om stickers te versturen. We laten zien hoe je dit doet en waar je de stickers precies in de chat-app vindt.

Lees verder na de advertentie.

Zo kun je WhatsApp stickers versturen

WhatsApp rolt een update voor de Android-app uit die stickers toevoegt. Het is een nieuwe manier om je gesprekken op te fleuren met geinige plaatjes, en een toevoeging op de emoji die er al zijn. De mogelijkheid om stickers naar je contacten te sturen zat al geruime tijd in concurrent Telegram, maar is nu ook eindelijk voor de andere populaire chat-app beschikbaar.

Het werkt als volgt: open een gesprek en tik op het emoji-icoontje (het lachende gezichtje) linksboven van het toetsenbord. Vervolgens zie je onderaan, naast het gif-knopje, een nieuwe knop voor stickers. Tik hierop om een sticker te kiezen en versturen, waarbij er standaard een aantal beschikbaar zijn.

whatsapp stickers

Je voegt nieuwe stickerpakketten toe door op het plusicoontje rechts te tikken, waar in totaal 12 bundels te vinden zijn. Swipe je helemaal naar beneden, dan zie je een knop om meer stickers te downloaden in de Play Store, die je vervolgens kunt gebruiken in WhatsApp. De komende tijd verschijnen er waarschijnlijk steeds meer sticker-apps in de Play Store die met de chat-app werken.

Download de nieuwste versie van WhatsApp

Goed om te weten is dat je alle stickers gratis kunt gebruiken en er binnenkort ook ondersteuning komt voor geanimeerde stickers. Tot slot worden stickers automatisch gegroepeerd, zodat ze niet te veel ruimte innemen en je chats overzichtelijk blijven.

Om stickers in WhatsApp te kunnen versturen, dien je versie 2.18.329 van de chat-app te draaien. De update wordt geleidelijk uitgerold in de Play Store, maar je kunt ook het apk-bestand handmatig downloaden installeren. Check hiervoor onze instructies voor het installeren van apk-bestanden op je Android-telefoon.

Download de WhatsApp-update in de Play Store (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu