Asus ROG Phone 6 Pro

1/8

Pluspunten

  • Kleurrijk scherm met hoge ververssnelheid
  • High-end hardware
  • Fysieke knoppen om te gamen

Minpunten

  • Updatebeleid is niet de beste
  • Relatief hoge instapprijs

De ROG Phone 6 Pro is het topmodel van zesde serie gaming-telefoons van Asus. ROG staat voor Republic Of Gamers en daarmee doelt de fabrikant op gebruikers die houden mobiel gamen. Op deze pagina lees je alles over de Asus ROG Phone 6 Pro. 

Lees verder na de advertentie.

Gaming-telefoon met highend-specificaties

De ROG Phone 6 Pro komt tegelijk op de markt met de reguliere Asus ROG Phone 6. In de basis zijn de telefoons hetzelfde, maar dit Pro-model doet er nét een schepje bovenop. De smartphone moet natuurlijk de zwaarste mobiele games aankunnen en daarom heeft Asus de Phone 6 uitgerust met de Snapdragon 8 Plus Gen 1. Dat is de snelste chip op het moment van de release. Deze snelle processor gaat gepaard met een flinke 18GB aan werkgeheugen. Dit zie  je niet vaak op smartphones en daardoor kan het toestel uitstekend multitasken. 

Alle inhoud van apps en games check je op het 6,78 inch-amoled-scherm van de ROG Phone 6. Deze toont heldere en contrastrijke kleuren, waardoor je games er nog beter uitzien. Het scherm heeft een verversingssnelheid van 165Hz en aanrakingsdetectie van 720Hz. Daardoor voelt het toestel extra responsief en het beeld vloeiend, vooral tijdens gaming. 

asus rog phone 6 pro

Behuizing is anders dan anders

Als we kijken naar het uiterlijk van de Phone 6 Pro zien we meteen dat dit een telefoon voor gamers is. Het design is strak met scherpe lijnen en patronen. Aan de achterkant onderscheidt de 6 Pro zich van de 6. Hier zit namelijk het extra oled-schermpje in verwerkt.

Daar verschijnt een melding bij notificaties of belletjes, zodat je je toestel niet per se hoeft om te draaien. Binnenin de smartphone zit een grote accu van 6000 mAh. Daarmee game je meerdere uren zonder te hoeven laden. De batterij kan ook in no-time snelladen met maximaal 65 Watt.

Boven het schermpje op de achterzijde is ook het camera-eiland te vinden. Die bestaat uit een 50 megapixel hoofdcamera, een 13 megapixel ultra groothoek-sensor en een macrocamera. De focus van het toestel ligt natuurlijk niet bij camerakwaliteit, maar voor een snapshot is het meer dan prima.

Software en beschikbaarheid

asus rog phone 6 pro 1

Als je de ROG Phone 6 Pro horizontaal vast hebt, kun je de hoeken van de behuizing gebruiken als knoppen. Deze stel je bijvoorbeeld in om te gassen in een racegame en schieten in een shooter. Qua software valt het gaming-gehalte reuze mee. De Android 12-ervaring is juist er clean en zonder te veel aanpassingen. 

De Asus ROG Phone 6 Pro is een highend-toestel en heeft bijpassende specificaties. Daar betaal je dan wel voor, want de ROG Phone 6 Pro met 18GB werkgeheugen en 512GB aan opslagruimte kost je zo’n 1300 euro. Het toestel komt in het wit en zwart en om je mobiele gaming-setup compleet te maken, kun je ook nog accessoires bijbestellen. Bijvoorbeeld een ventilator voor achterop en een gamepad.

Asus Rog Phone 6 Pro aanschaffen

Ben je in de markt voor een nieuwe ROG Phone 6 Pro dan kan je hem los met een sim only abonnement nemen of in combinatie met een abonnement. Kies je voor sim only dan krijgt je geen BKR-registratie, ben je flexibeler in het aanpassen en switchen van abonnementen, je hebt meer keuze en je hebt lagere maandlasten omdat je niet maandelijks voor het toestel betaald. Check alle mogelijkheden in onze sim only vergelijker en vind de beste los deal in onze prijsvergelijker.

Kan je het toestel niet in één keer betalen, dan is een abonnement mogelijk de betere optie. Zie hieronder de beste deals met Asus Rog phone 6 per provider.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Asus ROG Phone 6 Pro

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu