Asus Zenfone 5Z

1/1

Pluspunten

  • Scherm vult daadwerkelijk bijna de hele voorkant
  • Zeer krachtige hardware voor lagere prijs
  • Goede prijs-kwaliteitsverhouding

Minpunten

  • Camera niet zo goed als op andere toptoestellen

Dit moet je weten over de Asus Zenfone 5Z

De Asus Zenfone 5Z is een krachtige Android-smartphone met voorkantvullend scherm en dubbele camera. Het toestel is uitgerust met dezelfde vlotte Snapdragon 845-chipset als bijvoorbeeld de OnePlus 6 en LG Q7, maar kost een flink stuk minder dan die concurrentie. Dat maakt het een toestel met een hele sterke prijs-kwaliteitsverhouding. Dit toestel is nagenoeg identiek aan de Asus Zenfone 5, van de camera tot het design. Het grote verschil zit hem in de chipset: de 5Z is een flink stuk krachtiger en vlotter.

Lees verder na de advertentie.

De 5Z is qua uiterlijk identiek aan de 5, al heeft ‘ie een snellere Snapdragon 845-chip met maximaal 8GB RAM en 256GB aan opslagruimte. De camerafuncties zijn grotendeels hetzelfde, met als geinige toevoeging de zogeheten ZeniMoji. Hiermee kunnen gebruikers avatars maken, gebaseerd op hun gezichtsuitdrukkingen en stem.

Asus Zenfone 5Z

Achterop zit een dubbele camera met 12 en 8 megapixel-lenzen, waarmee betere beelden in het donker worden gemaakt. Met de portretmodus legt de smartphone kiekjes met een bokeh-effect vast.

De telefoon loopt op Android 8.0 Oreo. Asus heeft de firmware aangepast met de eigen softwareschil ZenUI. Dit zal wennen zijn voor de meeste Androidgebruikers. ZenUI kenmerkt zich door felle kleuren, een interface die vooral kinderen zal aanspreken en vreemd gevormde schermicoontjes. De hoeveelheid bloatware is echter flink verminderd ten opzichte van eerdere telefoons van Asus.

Twee simkaarten

De telefoon biedt ruimte aan twee simkaarten, zodat je maar één telefoon nodig hebt – de Zenfone 5 – om zowel zakelijke als privé-telefoontjes aan te nemen. Het opslaggeheugen omvat 64GB, wat genoeg is voor de meeste mensen. Het geheugen is uitbreidbaar met een micro sd-kaart. Echter, met een geheugenkaart kan de tweede simkaart niet meer geplaatst worden.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Asus Zenfone 5Z

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu