Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Asus Zenfone 5Z

Asus Zenfone 5Z
Scherm 6.2 inch
Camera 12 megapixel

Dit moet je weten over de Asus Zenfone 5Z

De Asus Zenfone 5Z is een krachtige Android-smartphone met voorkantvullend scherm en dubbele camera. Het toestel is uitgerust met dezelfde vlotte Snapdragon 845-chipset als bijvoorbeeld de OnePlus 6 en LG Q7, maar kost een flink stuk minder dan die concurrentie. Dat maakt het een toestel met een hele sterke prijs-kwaliteitsverhouding. Dit toestel is nagenoeg identiek aan de Asus Zenfone 5, van de camera tot het design. Het grote verschil zit hem in de chipset: de 5Z is een flink stuk krachtiger en vlotter.

Pluspunten Zenfone 5Z

  • Scherm vult daadwerkelijk bijna de hele voorkant
  • Zeer krachtige hardware voor lagere prijs
  • Goede prijs-kwaliteitsverhouding

Minpunten Zenfone 5Z

  • Camera niet zo goed als op andere toptoestellen

De 5Z is qua uiterlijk identiek aan de 5, al heeft ‘ie een snellere Snapdragon 845-chip met maximaal 8GB RAM en 256GB aan opslagruimte. De camerafuncties zijn grotendeels hetzelfde, met als geinige toevoeging de zogeheten ZeniMoji. Hiermee kunnen gebruikers avatars maken, gebaseerd op hun gezichtsuitdrukkingen en stem.

Asus Zenfone 5Z

Achterop zit een dubbele camera met 12 en 8 megapixel-lenzen, waarmee betere beelden in het donker worden gemaakt. Met de portretmodus legt de smartphone kiekjes met een bokeh-effect vast.

De telefoon loopt op Android 8.0 Oreo. Asus heeft de firmware aangepast met de eigen softwareschil ZenUI. Dit zal wennen zijn voor de meeste Androidgebruikers. ZenUI kenmerkt zich door felle kleuren, een interface die vooral kinderen zal aanspreken en vreemd gevormde schermicoontjes. De hoeveelheid bloatware is echter flink verminderd ten opzichte van eerdere telefoons van Asus.

Twee simkaarten

De telefoon biedt ruimte aan twee simkaarten, zodat je maar één telefoon nodig hebt – de Zenfone 5 – om zowel zakelijke als privé-telefoontjes aan te nemen. Het opslaggeheugen omvat 64GB, wat genoeg is voor de meeste mensen. Het geheugen is uitbreidbaar met een micro sd-kaart. Echter, met een geheugenkaart kan de tweede simkaart niet meer geplaatst worden.

Asus Zenfone 5Z
Welke Asus Zenfone 5Z wil je?
Wij hebben momenteel geen Asus Zenfone 5Z aanbiedingen voor je. Vergelijk hier alle smartphones Vergelijk hier alle smartphones
Sim only nodig?

Laatste berichten

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 48

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 48

Nieuws Iedere week maakt Android Planet een overzicht van smartphones die de afgelopen dagen een Android-beveiligingsupdate hebben gekregen. Ben je benieuwd of jouw toestel erbij zit? Check dan snel onderstaand lijstje.
Asus verlegt focus: minder Zenfone, meer gamingsmartphones in 2019

Asus verlegt focus: minder Zenfone, meer gamingsmartphones in 2019

Nieuws Asus is de laatste jaren weinig succesvol op de mobiele markt, en daarom gaat het roer om. Vanaf 2019 gaat het bedrijf zich focussen op toestellen als de ROG Phone, terwijl de traditionele Zenfone-reeks naar de achtergrond verdwijnt.
Asus ZenFone 5 gaat 399 euro kosten, nu al te reserveren

Asus ZenFone 5 gaat 399 euro kosten, nu al te reserveren

Nieuws Toen Asus tijdens Mobile World Congress 2018 de ZenFone 5 onthulde, had het bedrijf geen informatie over de release en prijs. Bij een Nederlandse webwinkel is het toestel nu opgedoken met een adviesprijs van 399 euro. De smartphone is al te reserveren en zou over twee weken verschijnen.
Asus ZenFone 5 preview: iPhone X-kloon maakt nauwelijks indruk

Asus ZenFone 5 preview: iPhone X-kloon maakt nauwelijks indruk

6,5
Reviews Met de ZenFone 5 probeert Asus een interessant alternatief neer te zetten voor toestellen van bijvoorbeeld Samsung, Huawei, Nokia en OnePlus. Daarin lijkt de fabrikant niet helemaal te slagen, zoals je in deze Asus ZenFone 5 preview kunt lezen.
Asus presenteert ZenFone 5-serie: groot scherm en notch

Asus presenteert ZenFone 5-serie: groot scherm en notch

Nieuws Als één van de laatste fabrikanten kondigt Asus zijn nieuwe smartphones aan: de ZenFone 5, 5 Lite, en 5Z. De toestellen combineren vrij goede specs met een voorkantvullend scherm.