Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Asus Zenfone 5

Asus Zenfone 5
6,5
Scherm 6.2 inch
Camera 12 megapixel

Dit is de Asus Zenfone 5

De Asus Zenfone 5 is het middelste model van de Zenfone 5-serie, die als twee druppels water op de Apple iPhone X lijkt. Onder de motorkap is het toestel echter minder indrukwekkend dan het toestel van Apple.

Pluspunten Zenfone 5

  • Scherm vult daadwerkelijk bijna de hele voorkant
  • Vingerafdrukscanner én gezichtsherkenning
  • Prijs

Minpunten Zenfone 5

  • Camera is niet meer dan redelijk

Onderscheidend: kopie van iPhone X

Wat je meteen opvalt aan de Zenfone 5 is de gelijkenis met de iPhone X. Hetzelfde voorkantvullende scherm, dezelfde inkeping aan de bovenkant met ruimte voor de frontcamera en wat sensors. De telefoon is ook even groot: een 6,2-inch scherm is gevat in een behuizing waar normaal een 5,5-inch telefoon in past.

Asus heeft het design rechtstreeks afgekeken van de iPhone X en geen moeite gedaan om er zelf met wat aanpassingen een ander, eigen toestel van te maken. De fabrikant meldt wel dat de inkeping iets kleiner is dan die van de iPhone X, maar dat valt niet erg op.

Goed scherm, degelijke processor

Het 6,2-inch scherm heeft een resolutie van 2246 bij 1080 pixels. Dat is een positief gegeven, want dit is een hoge resolutie waarmee films en games mooi worden weergegeven. Onder de motorkap snort een midrange Qualcomm Snapdragon 636-processor. Die is niet zo snel als processoren van vlaggenschepen. Hele snelle games zullen dan ook haperen, maar voor dagelijks gebruik volstaat deze processor wel. De apps voelen vloeiend aan, mede door de aanwezigheid van 4GB RAM, en voordeel van een langzamere processor is wel dat de 3300 mAh-batterij langer meegaat.

Asus heeft nog een onderdeel proberen af te kijken van de iPhone X: gezichtsherkenning. Maar er zit in tegenstelling tot het toestel van Apple ook een vingerafdrukscanner op, en wel aan de achterkant. Het toestel is dus op meerdere manieren te ontgrendelen.

Asus Zenfone 5 review

Dubbele camera

Op de achterkant zit een dubbele camera. Hiermee kan gespeeld worden met schertediepte-effecten en ook zou het goed moeten zijn voor foto’s die in halfduistere omstandigheden worden gemaakt. De camera’s hebben resoluties van 12 en 8 megapixel.

De telefoon loopt op Android 8.0 Oreo. Asus heeft de firmware aangepast met de eigen softwareschil ZenUI. Dit zal wennen zijn voor de meeste Androidgebruikers. ZenUI kenmerkt zich door felle kleuren, een interface die vooral kinderen zal aanspreken en vreemd gevormde schermicoontjes. De hoeveelheid bloatware is echter flink verminderd ten opzichte van eerdere telefoons van Asus.

Twee simkaarten

De telefoon biedt ruimte aan twee simkaarten, zodat je maar één telefoon nodig hebt – de Zenfone 5 – om zowel zakelijke als privé-telefoontjes aan te nemen. Het opslaggeheugen omvat 64GB, wat genoeg is voor de meeste mensen. Het geheugen is uitbreidbaar met een micro sd-kaart. Echter, met een geheugenkaart kan de tweede simkaart niet meer geplaatst worden.

Asus Zenfone 5
6,5
Welke Asus Zenfone 5 wil je?
Wij hebben momenteel geen Asus Zenfone 5 aanbiedingen voor je. Vergelijk hier alle smartphones Vergelijk hier alle smartphones
Sim only nodig?

Laatste berichten

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 51

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 51

Nieuws Het jaar zit er alweer bijna op, maar fabrikanten blijven nieuwe updates uitbrengen. Daarom zetten we wekelijks alle Android beveiligingsupdates van populaire smartphones op een rijtje voor je. Deze week: Samsung, Huawei, Nokia en meer!
Asus Zenfone 5 en 5Z vanaf nu te koop in Nederland

Asus Zenfone 5 en 5Z vanaf nu te koop in Nederland

Deals De Asus Zenfone 5 en 5Z zijn vanaf deze week in Nederland te koop. De twee smartphones hebben andere chipsets, maar bieden beide een dubbele camera en groot scherm met notch.
Asus Zenfone 5 review: ZenUI blijft een zorgenkindje

Asus Zenfone 5 review: ZenUI blijft een zorgenkindje

6,5
Reviews Asus probeert met de Zenfone 5 zichzelf opnieuw uit te vinden, maar doet er verstandig aan eerst terug te gaan naar de basis. Wat we van het toestel vinden, lees je in deze uitgebreide review.
Asus ZenFone 5 gaat 399 euro kosten, nu al te reserveren

Asus ZenFone 5 gaat 399 euro kosten, nu al te reserveren

Nieuws Toen Asus tijdens Mobile World Congress 2018 de ZenFone 5 onthulde, had het bedrijf geen informatie over de release en prijs. Bij een Nederlandse webwinkel is het toestel nu opgedoken met een adviesprijs van 399 euro. De smartphone is al te reserveren en zou over twee weken verschijnen.
Asus ZenFone 5 preview: iPhone X-kloon maakt nauwelijks indruk

Asus ZenFone 5 preview: iPhone X-kloon maakt nauwelijks indruk

6,5
Reviews Met de ZenFone 5 probeert Asus een interessant alternatief neer te zetten voor toestellen van bijvoorbeeld Samsung, Huawei, Nokia en OnePlus. Daarin lijkt de fabrikant niet helemaal te slagen, zoals je in deze Asus ZenFone 5 preview kunt lezen.