De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Asus Zenfone 5

6,5

Dit is de Asus Zenfone 5

De Asus Zenfone 5 is het middelste model van de Zenfone 5-serie, die als twee druppels water op de Apple iPhone X lijkt. Onder de motorkap is het toestel echter minder indrukwekkend dan het toestel van Apple.

Onderscheidend: kopie van iPhone X

Wat je meteen opvalt aan de Zenfone 5 is de gelijkenis met de iPhone X. Hetzelfde voorkantvullende scherm, dezelfde inkeping aan de bovenkant met ruimte voor de frontcamera en wat sensors. De telefoon is ook even groot: een 6,2-inch scherm is gevat in een behuizing waar normaal een 5,5-inch telefoon in past.

Asus heeft het design rechtstreeks afgekeken van de iPhone X en geen moeite gedaan om er zelf met wat aanpassingen een ander, eigen toestel van te maken. De fabrikant meldt wel dat de inkeping iets kleiner is dan die van de iPhone X, maar dat valt niet erg op.

Goed scherm, degelijke processor

Het 6,2-inch scherm heeft een resolutie van 2246 bij 1080 pixels. Dat is een positief gegeven, want dit is een hoge resolutie waarmee films en games mooi worden weergegeven. Onder de motorkap snort een midrange Qualcomm Snapdragon 636-processor. Die is niet zo snel als processoren van vlaggenschepen. Hele snelle games zullen dan ook haperen, maar voor dagelijks gebruik volstaat deze processor wel. De apps voelen vloeiend aan, mede door de aanwezigheid van 4GB RAM, en voordeel van een langzamere processor is wel dat de 3300 mAh-batterij langer meegaat.

Asus heeft nog een onderdeel proberen af te kijken van de iPhone X: gezichtsherkenning. Maar er zit in tegenstelling tot het toestel van Apple ook een vingerafdrukscanner op, en wel aan de achterkant. Het toestel is dus op meerdere manieren te ontgrendelen.

Asus Zenfone 5 review

Dubbele camera

Op de achterkant zit een dubbele camera. Hiermee kan gespeeld worden met schertediepte-effecten en ook zou het goed moeten zijn voor foto’s die in halfduistere omstandigheden worden gemaakt. De camera’s hebben resoluties van 12 en 8 megapixel.

De telefoon loopt op Android 8.0 Oreo. Asus heeft de firmware aangepast met de eigen softwareschil ZenUI. Dit zal wennen zijn voor de meeste Androidgebruikers. ZenUI kenmerkt zich door felle kleuren, een interface die vooral kinderen zal aanspreken en vreemd gevormde schermicoontjes. De hoeveelheid bloatware is echter flink verminderd ten opzichte van eerdere telefoons van Asus.

Twee simkaarten

De telefoon biedt ruimte aan twee simkaarten, zodat je maar één telefoon nodig hebt – de Zenfone 5 – om zowel zakelijke als privé-telefoontjes aan te nemen. Het opslaggeheugen omvat 64GB, wat genoeg is voor de meeste mensen. Het geheugen is uitbreidbaar met een micro sd-kaart. Echter, met een geheugenkaart kan de tweede simkaart niet meer geplaatst worden.

Lees verder na de advertentie.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Asus Zenfone 5

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu