Gigaset GS5 Lite

1/5

Pluspunten

  • Verwijderbare accu
  • Groot scherm

Minpunten

  • Mager updatebeleid
  • Vrij trage hardware

De Gigaset GS5 Lite is een eenvoudige en betaalbare smartphone met een verwijderbare accu. Op deze pagina vertellen we je alles over het toestel.

Lees verder na de advertentie.

Gigaset GS5 Lite: die moet je weten

Gigaset GS5 Lite

De Gigaset GS5 Lite is het goedkopere broertje van de gewone Gigaset GS5. In tegenstelling tot dat toestel kun je de Lite niet draadloos opladen. Ook is de behuizing van plastic gemaakt in plaats van glas. De overige specificaties komen grotendeels overeen.

Dat betekent dat je de beschikking hebt over een eenvoudige MediaTek Helio G85-chip. Deze processor is zeker niet geschikt voor het spelen van zware games. De meeste dagelijkse taken, zoals appen, mailen en Netflixen, gaan hem echter prima af. Gigaset stopt er 4GB RAM en 64GB opslagruimte bij. Die kun je uitbreiden met een micro-sd-kaartje van maximaal 512GB.

Het scherm van de GS5 Lite is 6,3 inch groot en heeft een resolutie van 2340 bij 1080 pixels. Het gaat helaas wel om een lcd-scherm, dat een minder goed contrast heeft dan oled-displays. Ook de verversingssnelheid is met 60Hz aan de lage kant. Het beeld oogt daardoor minder soepel dan op smartphones met een 90 of 120Hz-scherm.

Drie camera’s, verwijderbare accu

De Gigaset GS5 Lite heeft verder drie lenzen aan boord. De hoofdcamera heeft een resolutie van 48 megapixel. De 8 megapixel-ultragroothoeklens is zeer geschikt voor het fotograferen van gebouwen of groepen mensen. In de V-vormige notch tref je de selfiecamera aan, die eveneens een resolutie heeft van 8 megapixel.

Bijzonder is dat je de batterij zelf kunt verwijderen en vervangen. Dat zien we tegenwoordig bijna nooit meer. De accucapaciteit bedraagt 4500 mAh. Gezien de bescheiden hardware zou dat een prima batterijduur moeten opleveren.

Software en prijzen

De GS5 Lite draait uit de doos op Android 12. Of je een update mag verwachten naar Android 13 is helaas nog niet duidelijk. Wel kun je rekenen op drie jaar lang beveiligingsupdates die hackers buiten de deur houden.

Gigaset verkoopt de GS5 Lite op zijn eigen website voor 250 euro. Je kiest uit de kleuren wit en donkergrijs.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Gigaset GS5 Lite

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu