Gigaset

Gigaset

Gigaset is een Duitse smartphonefabrikant die met name betaalbare toestellen verkoopt. De meeste modellen kosten minder dan driehonderd euro, worden (deels) in Duitsland geproduceerd en willen zich onderscheiden met features die je kent uit duurdere toestellen. Zo biedt Gigaset diverse budgetsmartphones aan die draadloos kunnen opladen of waarvan je de batterij zelf kan vervangen. Gigaset-toestellen draaien op Android met een zeer lichte schil van de fabrikant. Het updatebeleid is echter wel wat ondergemiddeld en erg snel zijn de smartphones doorgaans niet. Lees verder

Laatste Gigaset reviews

Gigaset nieuws

Alle Gigaset smartphones met prijzen

Gigaset smartphones

Europees merk, fabriek in Duitsland

Gigaset is een echt Europees merk en die zijn er anno 2023 nauwelijks meer. De fabriek is net over de grens te vinden in Bocholt, Duitsland. In april 2023 reisde Android Planet af naar de fabriek en maakte daarover een toffe (video)reportage! Het merk is vooral bekend van zijn dect-telefoons en heeft daarin nog steeds het grootste marktaandeel. Smartphones van Gigaset zijn nu enkele jaren te koop, maar is een tak van sport waar het bedrijf dus niet de meest inkomsten uit haalt. De toestellen moeten zich onderscheiden tussen de combinatie van betaalbaarheid en veel waar voor je geld.

De smartphones zijn te koop in het budgetsegment en de onderkant van het middensegment. Een high-end smartphone van Gigaset hoef je dus niet te verwachten. Naast het handjevol normale smartphones (zie de tekst aan de rechterkant), maakt het bedrijf ook weleens een uitstapje naar een andere tak van sport. Zo is de Gigaset GX 290 een zogenaamd rugged toestel. Hij kan dus tegen een stootje, is stof- en waterdicht en ook grote temperatuurverschillen zijn geen enkel probleem. Met die smartphone gaat Gigaset de strijd aan met gevestigde merken zoals Cat en RugGear, maar ook met toestellen zoals de Galaxy Xcover 5 of Motorola Defy.

Weinig toestellen per jaar

Gigaset ontwikkelt smartphones grotendeels in eigen beheer en dat kost veel tijd en daardoor geld. Verwacht dan ook geen tientallen verschillende toestellen per jaar. De meest recente smartphones zijn de Gigaset GX6 en Gigaset GS5 Lite, die in mei 2022 op de markt kwam. Die smartphones hebben adviesprijzen van respectievelijk 579 en 259 euro.

De hardware is niet de snelste op de markt, maar wel toereikend voor het spelen van een simpele game, het schieten van een foto of het scrollen door social media. Daar staat tegenover dat het updatebeleid bijzonder matig is. Als je een telefoon wil die jarenlang voorzien wordt van nieuwe software, zoals bijvoorbeeld Samsung, OnePlus of Nokia dat doen, moet je niet bij Gigaset zijn. Vaak krijg je slechts één grote Android-update. Bij de wat duurdere GX6 zijn dat er twee. Ook krijg je vijf jaar lang beveiligingspatches.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu