Gigaset

Gigaset

Gigaset is een Duitse smartphonefabrikant die met name betaalbare toestellen verkoopt. De meeste modellen kosten minder dan driehonderd euro, worden (deels) in Duitsland geproduceerd en willen zich onderscheiden met features die je kent uit duurdere toestellen. Zo biedt Gigaset diverse budgetsmartphones aan die draadloos kunnen opladen of waarvan je de batterij zelf kan vervangen. Gigaset-toestellen draaien op Android met een lichte schil van de fabrikant. Het updatebeleid is echter wel wat ondergemiddeld, net als bij wat andere merken. Lees verder

Laatste Gigaset reviews

Gigaset nieuws

Alle Gigaset smartphones met prijzen

Gigaset smartphones

Europees merk, fabriek in Duitsland

Gigaset is een echt Europees merk en die zijn er anno 2021 nauwelijks meer. De fabriek is net over de grens te vinden in Bocholt, Duitsland. Het merk is vooral bekend van zijn dect-telefoons en heeft daarin nog steeds het grootste marktaandeel. Smartphones van Gigaset zijn nu enkele jaren te koop, maar is een tak van sport waar het bedrijf dus niet de meest inkomsten uithaalt. De toestellen moeten zich onderscheiden tussen de combinatie van betaalbaarheid en veel waar voor je geld.

De smartphones zijn te koop in het budgetsegment en de onderkant van het middensegment en een high-end smartphone van Gigaset hoef je dus ook niet te verwachten. Naast het handjevol normale smartphones (zie de tekst aan de rechterkant), maakt het bedrijf ook weleens een uitstapje naar een andere tak van sport. Zo is de Gigaset GX 290 namelijk een zogenaamd rugged toestel. Die kan dus tegen een stootje, is stof- en waterdicht en ook grote temperatuurverschillen zijn geen enkel probleem. Met die smartphone gaat Gigaset de strijd aan met gevestigde merken zoals Cat en RugGear, maar ook met toestellen zoals de Galaxy Xcover 5 of Motorola Defy.

Weinig toestellen per jaar

De ontwikkeling van een toestel van Gigaset gaat veelal in eigen beheer en dat kost veel tijd en daardoor geld. Verwacht dan ook jaarlijks geen tientallen type toestellen die uit de fabriek rollen. De meest recente toestellen zijn de Gigaset GS3 en Gigaset GS4, die inmiddels ook alweer uit oktober 2020 stammen. Die smartphones hebben adviesprijzen van respectievelijk 179 en 249 euro, dus verwacht geen snelheidsmonsters.

Wel is de hardware toereikend voor het spelen van een simpele game, schieten van een foto of het scrollen door social media. Opmerkelijk is dat beide toestellen ondanks hun lage instapprijs beschikken over draadloos opladen. Zo kun je ze gewoon op een draadloze oplaadpad leggen, wat vaak alleen maar kan bij duurdere toestellen. Een updatebeleid waarbij een toestel jarenlang voorzien wordt van nieuwe software zoals bijvoorbeeld bij Samsung, OnePlus of Nokia is, is niet het geval bij Gigaset. Wil je dat wel, dan ben je bij dit merk dus niet aan het juiste adres. Dat ben je natuurlijk wel als je niet zo bent van ‘Chinese’ merken.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's