Gigaset GS5 Pro

1/2

De Gigaset GS5 Pro is een goedkope smartphone met een luxe ontwerp. Op deze pagina vertellen we je alles over het toestel.

Lees verder na de advertentie.

Gigaset GS5 Pro: dit moet je weten

Gigaset GS5 Pro

Met de Gigaset GS5 Pro haal je een eenvoudige smartphone in huis. Hij draait op een Mediatek Helio G85-chip, die vooral geschikt is voor simpele taken als appen, browsen en streamen. Je moet hem geen zware games voorschotelen, want die zullen niet soepel draaien. Er zit 6GB RAM bij de processor, wat meer is dan de gewone Gigaset GS5. Daarnaast beschik je over 128GB opslagruimte, die je eventueel nog kunt uitbreiden met een micro-sd-kaaartje.

Het lcd-scherm meet 6,3 inch, heeft een resolutie van 2340 bij 1080 pixels en een verversingssnelheid van slechts 60Hz. Veel smartphones bieden tegenwoordig 90 of zelfs 120Hz, waarmee het beeld er een stuk soepeler uitziet. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de (nog goedkopere) Samsung Galaxy A14.

Camera’s en accu

Veel telefoons in deze prijscategorie maken gebruik van plastic, maar Gigaset kiest voor glas. Daardoor voelt de GS5 Pro luxer aan. Wel heeft hij een dikke rand onder het scherm en een ouderwetse, druppelvormige notch. Daarin zit een 16 megapixel-selfiecamera.

Op de achterkant vinden we nog twee lenzen: een 64 megapixel-hoofdcamera en een groothoeklens. Die heeft een resolutie van 8 megapixel en dient ook als macrocamera voor close-ups van bijvoorbeeld planten en insecten.

De accu heeft een capaciteit van 4500 mAh, wat ruim voldoende moet zijn voor een volle dag gebruik. Bijzonder is dat je hem ook draadloos op kunt laden. Dat zien we bijna nooit in deze prijsklasse.

Software en prijzen

Dit toestel draait op het zwaar verouderde Android 11 en krijgt slechts één upgrade naar Android 12. Aangezien Google inmiddels bij Android 14 is, kun je dat niet bepaald een pluspunt noemen. Je haalt de GS5 Pro in huis voor iets meer dan 200 euro. Hij is alleen verkrijgbaar in de kleur titaniumgrijs.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Gigaset GS5 Pro

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu