Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Huawei Mate 20 Lite

Dit moet je weten over de Huawei Mate 20 Lite

De Huawei Mate 20 Lite is een grote Android-smartphone met een scherpe prijs-kwaliteitsverhouding. Deze telefoon heeft het design van de Mate 20 Pro, maar is een tikkeltje minder krachtig. De adviesprijs ligt dan ook vele honderden euro’s lager. Dat maakt de Mate 20 Lite een aantrekkelijk toestel als je een groot scherm, vlotte hardware en een prima camera zoekt, maar niet de hoofdprijs wil betalen.

Op moment van schrijven is de Huawei Mate 20 Lite nog niet officieel onthuld. Sommige van de details op deze pagina kunnen dan ook nog wijzigen in aanloop naar de release. We verwachten dat de opvolger van de Mate 10 Lite in september officieel in Nederland, enkele weken voor de gewone Huawei Mate 20 onthuld wordt. Op deze pagina houden we je op de hoogte over het laatste nieuws rondom de releasedatum, specificaties en adviesprijs.

Dubbele camera voorop én achterop

De Huawei Mate 20 Lite heeft een dubbele camera. Er is een primaire lens van 20 megapixel, met een diafragma van f/1.8. Die wordt ondersteund door een secundaire 2 megapixel-lens. Die verzamelt puur en alleen diepte-informatie. Daardoor kan de Mate 20 Lite je foto’s van een bokeh-effect voorzien, vergelijkbaar met de portretmodus op bijvoorbeeld de iPhone. De achtergrond wordt dan een beetje blurry gemaakt, waardoor de voorgrond er mooier uitspringt.

Huawei Mate 20 Lite

Op de voorkant vind je óók een dubbele camera, van 24 en 2 megapixel. Ook hier wordt de secundaire lens ingezet voor een bokeh-effect. Door het hoge aantal megapixels schiet je detailrijke selfies. Via de camera-app kun je nog een beautymodus toepassen, waardoor je er zelfs op een serieuze bad face day nog fris uit ziet op de foto.

Slimme camera helpt je een handje

Huawei zet niet alleen hardware, maar ook software in om hele mooie foto’s te maken. Met behulp van kunstmatige intelligentie probeert de camera bepaalde scenes te herkennen en de instellingen erop aan te passen. Maak je een foto van je kat, dan zorgt de camera er bijvoorbeeld voor dat de vacht extra glanzend lijkt. Bij een landschapsfoto springt het gras en de lucht er net wat mooier uit. Zo maak je onder alle omstandigheden automatisch de mooiste foto’s.

Huawei’s smartphone heeft een fors 6,3 inch-scherm. Dat is voorkantvullend, met slechts minimale randen rond het beeld. Bovenaan zit wel een kleine inkeping voor de selfiecamera’s en enkele sensoren. De Mate 20 Lite heeft een glazen achterkant. Daar vind je onder de dubbele camera nog een vingerafdrukscanner, waarmee je sneller ontgrendelt.

Huawei Mate 20-reeks

De Huawei Mate-reeks bestaat uit toestellen met grote schermen en vlotte hardware. Deze Mate 20 Lite is natuurlijk iets ‘lichter’ dan zijn grote broer, maar staat qua rauwe kracht nog altijd zijn mannetje. Net als op de gewone Huawei Mate 20 Pro zullen vrijwel alle apps snel opstarten en soepel lopen. Er is bovendien veel opslagruimte (64GB) aanwezig, waardoor je meer dan genoeg ruimte hebt voor al je apps, foto’s, games en muziek.

Het toestel heeft daarnaast grote gelijkenissen met de Huawei P Smart Plus. Beide toestellen hebben een 6,3 inch-scherm, Kirin 710-chipset en 64GB opslagruimte. De Mate 20 Lite is echter wel een paar tientjes duurder. Daar krijg je wel wat voor terug. Zo heeft de Mate 20 Lite een betere camera achterop, van 20 in plaats van 16 megapixel. Ook heeft ‘ie een 10 procent grotere accu.

Huawei Mate 20 Lite prijzen en aanbiedingen

Bekijk hieronder de meest scherpe Huawei Mate 20 Lite aanbiedingen van dit moment.

Laatste berichten

Huawei Mate 20 Lite nu in de Benelux verkrijgbaar voor 399 euro

Huawei Mate 20 Lite nu in de Benelux verkrijgbaar voor 399 euro

1 min
Deals
De onlangs aangekondigde Huawei Mate 20 Lite is vanaf deze week verkrijgbaar in de Benelux. Het toestel is vrijwel identiek aan de Huawei P Smart Plus en heeft een adviesprijs van 399 euro. Check hier de beste aanbiedingen.
Overzicht: alle nieuwe Android-smartphones van IFA 2018

Overzicht: alle nieuwe Android-smartphones van IFA 2018

2 min
Nieuws
Deze week vindt in Berlijn de IFA plaats, een grote technologiebeurs waar veel fabrikanten hun nieuwe producten presenteren. Check deze lijst voor alle nieuwe smartphones van IFA 2018, inclusief onze previews.
Renders: dit is mogelijk de Huawei Mate 20 Lite met notch

Renders: dit is mogelijk de Huawei Mate 20 Lite met notch

2 min
Nieuws
Eén van de toestellen die later dit jaar verschijnt, is de Huawei Mate 20 Lite. Van het goedkopere (en minder krachtige) broertje van Huawei's nieuwe vlaggenschip zijn verschillende persrenders gepubliceerd. Ook de meeste specificaties zijn gelekt.

Download onze app

Download onze app