De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Deze 49 Huawei-smartphones en -tablets krijgen een EMUI 9.1-update

Thomas Haenen
23 april 2019, 11:56
2 min leestijd
Deze 49 Huawei-smartphones en -tablets krijgen een EMUI 9.1-update

Bijna vijftig smartphones en tablets van Huawei en Honor worden de komende maanden bijgewerkt naar EMUI 9.1. Daarmee krijgen de toestellen waarschijnlijk tevens een Android 9.0 (Pie)-update.

Huawei EMUI 9.1-update planning bekend

Huawei heeft een nieuwe lijst vrijgegeven van alle smartphones die een EMUI 9.1-update krijgen. Deze toestellen worden in de komende maand voorzien van de nieuwste versie van Huawei’s Android-interface. Die is waarschijnlijk onderdeel van de Android Pie-update, die ook voor al deze smartphones op de planning staat.

EMUI 9.1

Eerder maakte Huawei al een EMUI 9.1-update bekend voor onder andere de Mate 20-reeks, P20-serie en Honor 10. Inclusief onderstaande lijst staan er in totaal 49 Android-smartphones en -tablets op de planning van Huawei. Let op: niet alle toestellen hebben een Europese release gekregen. Wanneer de updates precies verschijnen, is ook nog onbekend.

Dit is er nieuw in Huawei EMUI 9.1

EMUI 9.1 is vooralsnog alleen te vinden op de Huawei P30 en P30 Pro, die sinds kort in Nederland verkrijgbaar zijn. Deze update van de Huawei-interface introduceert een aangepast design voor veel icoontjes en voegt tevens enkele wallpapers toe. Op de achtergrond zijn er daarnaast veel verbeteringen doorgevoerd om EMUI soepeler te laten lopen. Zo introduceert Huawei met deze update een nieuw bestandssysteem waardoor bestanden sneller openen.

Een andere handige feature van EMUI 9.1 is dat je de Google Assistent kan oproepen met de aan/uit-knop van je telefoon. De knop dien je ongeveer een seconde vast te houden, waarna het slimme hulpje wordt geactiveerd. Daarnaast kun je nog steeds de homeknop onderaan het scherm blijven gebruiken.

Goedkope Huawei-smartphones ontbreken

Op de lijst ontbreken veel van de goedkoopste Huawei-smartphones. Populaire toestellen als de Huawei P20 Lite en P Smart (2018) hebben nog geen update op de planning staan, als we deze lijst mogen geloven. Daar kan echter verandering in komen.

De lijst is namelijk gericht op Chinese gebruikers. Op de lijst staan veel Chinese toestellen die in Europa onder een andere naam verschenen. Zo werd de Huawei Nova 3i hier uitgebracht als de nieuwe P Smart. Het is aannemelijk dat de 3i-update dus ook voor deze variant verschijnt. Mogelijk geeft Huawei later een lijst vrij gericht op de Europese markt.

Lees het laatste nieuws over Huawei

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Mate 9
Huawei Mate 9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu