Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Deze 12 Huawei-smartphones ontvangen een Android Pie-update in de zomer

Thomas Haenen
19 juni 2019, 14:41
2 min leestijd
Deze 12 Huawei-smartphones ontvangen een Android Pie-update in de zomer

Huawei brengt nog deze zomer een update naar Android 9.0 (Pie) uit voor veel populaire oudere toestellen. Onder andere de Huawei P10 en Mate 10 ontvangen bijvoorbeeld hun twee grote update.

Lees verder na de advertentie.

Huawei Android Pie-updates voor zomer gepland

Zo’n twaalf smartphones worden deze zomer bijgewerkt naar Android 9.0 (Pie), zo heeft Huawei aangekondigd. De toestellen worden tevens voorzien van EMUI 9, de nieuwste versie van Huawei’s eigen Android-interface. De fabrikant gaf eerder al geplande uitroldata van de update vrij, maar die waren voor de wereldwijde release. Nu heeft Huawei aangegeven wanneer Nederlandse gebruikers hun smartphone kunnen bijwerken.

Het gros van de smartphones wordt in juli bijgewerkt, maar een handjevol moet iets langer wachten. De volledige planning van Huawei Android 9.0 (Pie)-updates is als volgt:

De update brengt een aantal handige vernieuwingen met zich mee. Zo wordt de accuduur verbeterd, en kan Android nu slimmer automatisch je helderheid aanpassen. Android Pie introduceert ook Digitaal Welzijn, een set tools om je smartphonegebruik in kaart te brengen en (indien gewenst) te verminderen.

Daarnaast heeft Huawei zelf enkele nieuwe functies toegevoegd. De interface heeft bijvoorbeeld een opgefrist ontwerp dat vooral wat overzichtelijker oogt. Daarnaast is er een GPU Turbo 2.0-functie om de prestaties van de hardware bij het spelen van games te verbeteren.

Huawei en updates: dit kun je verwachten

Het updatebeleid van Huawei is de afgelopen weken veelvuldig in het nieuws, omdat niet zeker is hoe lang de fabrikant zijn smartphones kan blijven updaten. Door een besluit van de Amerikaanse regering mag Google vanaf augustus niet meer met de Chinese smartphonemaker samenwerken. Als fabrikanten een nieuwe smartphone uitbrengen of een bestaand toestel updaten, moeten ze daarvoor een licentie aanvragen bij Google. Doet een fabrikant dat niet, dan mogen er geen Google-apps zoals de Play Store, Gmail, YouTube en Chrome op het toestel staan.

Zodra de blokkade ingaat, zit Huawei in een lastig parket. Het is nog maar de vraag of het bedrijf dit najaar de Android Q-update kan uitbrengen voor bestaande toestellen. Overigens belooft het Chinese bedrijf wel dat alle huidige smartphones ook na augustus beveiligingsupdates blijven ontvangen, en dus in ieder geval beschermd blijven tegen kwetsbaarheden in het mobiele besturingssysteem.

→ Huawei onder vuur: krijg jij nog updates, en is een Huawei-smartphone kopen slim?

Lees het laatste nieuws over Huawei

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Mate 9
Huawei Mate 9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu