De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Huawei Mate 50

1/2

Pluspunten

  • Zeer snel
  • Goede camera's
  • Sattelietverbinding

Minpunten

  • Geen volledige Android-versie en Google-diensten
  • Geen 5G

De Huawei Mate 50 is een high-end smartphone met snelle hardware, maar ook de nodige beperkingen. We vertellen je graag meer over het toestel.

Lees verder na de advertentie.

Huawei Mate 50: dit moet je weten

Huawei Mate 50

Huawei is in Nederland veel minder populair dan een paar jaar geleden, maar het Chinese bedrijf blijft wel smartphones uitbrengen. De Mate 50 is één van hun nieuwe paradepaardjes van 2022. Het strak vormgegeven toestel draait op de razendsnelle Snapdragon 8 Plus Gen 1-chip, gecombineerd met minimaal 8GB RAM en 128GB werkgeheugen. Er is overigens ook een nog iets betere Mate 50 Pro.

Vanwege de Amerikaanse sancties tegen het bedrijf mag Huawei geen 5G aanbieden. Je blijft dus steken op 4G, maar kunt wel gebruikmaken van een satellietverbinding. Zo blijf je bereikbaar op plekken waar geen ‘normale’ dekking is. Dat is vooral handig als je graag op avontuur gaat in afgelegen gebieden.

Het scherm van de Huawei Mate 50 is 6,7 inch groot en heeft een resolutie van 2700 bij 1224 pixels. Het gaat uiteraard om een amoled-scherm dat perfecte zwartwaardes toont en bovendien 90 keer per seconde ververst. Daardoor ziet het beeld er soepel uit, al zijn er genoeg telefoons die de pixels 120 keer of nog vaker per seconde verversen.

Goede camera’s, snel laden

Huawei stopt als altijd goede en innovatieve camera’s in de Mate 50. De 50 megapixel-hoofdcamera heeft een variabel diafragma. Dat betekent dat je per foto zelf kiest hoe de scherptediepte er uitziet. Als je een portret maakt kun je de achtergrond dus op natuurlijke wijze vervagen, terwijl je er bij een landschap voor zorgt dat elk deel van het kiekje scherp is. Daarnaast kun je aan de slag met een 13 megapixel-ultragroothoeklens waarmee je bijvoorbeeld grote gebouwen fotografeert. Met de periscopische telelens van 12 megapixel zoom je maximaal vijf keer in.

De batterijcapaciteit van het toestel bedraagt 4460 mAh. Opladen gaat met 66 Watt, waardoor het toestel in een minuut of 45 vol moet zitten. Draadloos accusap tanken kan ook en gaat met 50 Watt eveneens behoorlijk rap.

Software en prijzen

De genoemde sancties zorgen er ook voor dat Huawei geen volledige versie van Android op zijn telefoons kan zetten. De Mate 50 draait op HarmonyOS en maakt geen gebruik van Google-diensten als Maps. Dat is natuurlijk erg onhandig, dus bedenk goed of je daar mee kunt leven. Er zijn wel alternatieven beschikbaar, die je kunt downloaden uit de eigen app-winkel van de fabrikant.

Of en wanneer de Huawei Mate 50 in Nederland te koop zal zijn, is nog niet bekend. Omgerekend kost het basismodel met 128GB opslag in China zo’n 725 euro. Voor de variant met 256GB leg je 800 euro neer. Het topmodel met 512GB gaat in het thuisland voor 950 euro over de toonbank. Je kiest uit de kleuren zwart, zilver, paars en oranje.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Huawei Mate 50

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu