De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Huawei Nova

6

De Huawei Nova is een nieuw toestel dat gericht is op het middensegment. In plaats van dat de smartphone de allerbeste specificaties heeft, legt Huawei meer de nadruk op het design en de cameramogelijkheden van het toestel. Dat wil echter niet zeggen dat de Huawei Nova niet van goede specificaties is voorzien.

Onder de motorkap vinden we een vlotte Snapdragon 625-chip met een octacore-processor, 3GB RAM en 32GB aan opslagruimte. Dat laatste is middels een micro-sd-geheugenkaartje uitbreidbaar tot maximaal 256GB. Gebruik je de micro-sd-slot niet, dan kun je hier een extra simkaart in kwijt. Verder draait de Huawei Nova uit de doos op Android 6.0.1 (Marshmallow) met de EMUI-skin van Huawei.

De Huawei Nova in vogelvlucht

De Huawei Nova kenmerkt zich door het fraaie design, de uitgebreide camera-opties en de redelijk vlotte hardware. Hieronder zetten we de belangrijkste features van de smartphone op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

  • 5 inch-scherm met 1920 bij 1080 pixels
  • Snapdragon 625-chip met 3GB RAM en 32GB opslag
  • 12 megapixel-camera aan de achterkant, 8 megapixel-frontcamera
  • 3020 mAh-accu is niet verwijderbaar

Meer over de Huawei Nova

Voorafgaand de release van de Huawei Nova gingen er geruchten dat het toestel voornamelijk gericht zou zijn op vrouwen. In de praktijk is dit niet helemaal het geval, maar Huawei zet wel flink in op het maken van selfies, door de vele features die er zijn. Zo is er bijvoorbeeld een beautyfilter te vinden, waarmee je huid lichter wordt gemaakt en oneffenheden worden weggepoetst.

huawei nova officieel

Het design van de Huawei Nova lijkt erg op dat van de Nexus 6P. Dit is niet zo gek, aangezien Huawei en Google in 2015 samenwerkte aan het toestel. De Nova is gemaakt van één blok metaal, met gebolde randen en een zwarte balk aan de achterkant waar de camera in is geplaatst.

De Huawei Nova draait verder uit de doos op Android 6.0.1 (Marshmallow) met versie 4.1 van de EMUI-skin. Die brengt flink wat verbeteringen met zich mee, maar de schil oogt nog steeds erg druk en kleurrijk. Jammer, want hierdoor voelt de Nova wat kinderachtig aan.

Conclusie Huawei Nova review

Helaas heeft Huawei een beetje de boot gemist. Inmiddels kun je voor zo’n 400 euro al echte vlaggenschepen kopen, smartphones met de beste hardware en allerlei unieke features. Daarmee vergeleken oogt de Huawei Nova haast saai. Daar is niets mis mee, maar het betekent ook dat we toch eerder tal van andere toestellen in deze prijsklasse aanraden voor we bij de Nova komen.

Op het strakke design na weet Huawei zich namelijk nergens mee te onderscheiden. Andere smartphones bieden betere prestaties, een indrukwekkendere camera of een langere accuduur voor hetzelfde of minder geld. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de vele frustraties met de software. De Nova wordt pas de moeite waard als de adviesprijs ruim onder de 300 euro zakt. Tot die tijd kunnen we de smartphone moeilijk aanraden.

Lees meer in de uitgebreide Huawei Nova review

Huawei Nova release en prijs

De Huawei Nova is beschikbaar in Nederland voor 399 euro. Houd deze pagina in de gaten voor meer nieuws over de smartphome.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Huawei Nova

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu