Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Lenovo Phab 2 Pro

Lenovo Phab 2 Pro
Scherm 6.4 inch
Camera 16 megapixel

Lenovo Phab 2 Pro: eerste smartphone met Project Tango

De Lenovo Phab 2 Pro is een bijzondere Android-smartphone met een gigantisch 6,4 inch-scherm. Het toestel is onderdeel van Project Tango, Google’s augmented reality-project. De Phab 2 Pro is uitgerust met verschillende extra camera’s en sensoren die het mogelijk maken om virtuele objecten zo realistisch mogelijk in de echte wereld te plaatsen. Zo kun je je huis virtueel inrichten of spannende games spelen die je omgeving benutten.

Maar ook zonder augmented reality is de Phab 2 Pro een interessant toestel. Het 6,4 inch-scherm is gigantisch, maar door de hoge resolutie van 2560 bij 1440 pixels wel haarscherp. Dat maakt dit toestel uitstekend geschikt voor video’s, games en ander vermaak. Bovendien is er veel ruimte voor een accu met een capaciteit van wel 4050 mAh, waardoor de Phab 2 Pro meerdere dagen zonder opladen meekan.

De Lenovo Phab 2 Pro in vogelvlucht

Hoewel vooral het grote scherm van de Phab 2 Pro opvalt, is ook de overige hardware dik in orde. Met een krachtige octacore-processor en veel werkgeheugen ben je verzekerd van goede prestaties. Apps zullen soepel lopen, maar ook games zijn geen enkel probleem. En, mooi meegenomen: de Phab 2 Pro is krachtig en snel, maar toch nog relatief goedkoop.

 • 6,4 inch-scherm met resolutie van 2560 bij 1440 pixels
 • Krachtige Snapdragon 652-processor met 8 cores, 4GB werkgeheugen
 • 64GB opslagruimte, uitbreidbaar met een geheugenkaart
 • 16 megapixel-camera achterop, 8 megapixel-camera voorop
 • Eerste smartphone voor Project Tango: beleef games en apps met augmented reality in de echte wereld
 • Grote accu met capaciteit van 4050 mAh, ondersteunt turboladen

Project Tango en de Phab 2 Pro

Misschien zegt augmented reality je niets, maar de kans is groot dat je het ooit wel eens geprobeerd hebt. Pokémon GO is namelijk een uitstekend beeld van de technologie: virtuele monsters die in de echte wereld geplaatst worden. Google is al jaren bezig met AR en onderzoekt met ‘Project Tango’ naar manieren om de technologie zo goed mogelijk in smartphones te integreren. De Phab 2 Pro is de eerste telefoon die al die technologie gebruikt.

De Phab 2 Pro wordt geleverd met verschillende ‘Real World’-apps, waarmee je al die extra sensoren en camera’s volledig kunt inzetten. Gebruik bijvoorbeeld Home Improvement of ‘Woorld’ om nieuwe meubels alvast uit te proberen in je eigen huis. De camera’s zijn zo accuraat en snel dat je je telefoon ook kunt gebruiken om muren en vloeren op te meten. Of speel Raise, om een virtuele puppy in huis te halen. De puppy kan spelen tussen je meubels en door jou getraind worden. Project Tango zorgt ervoor dat hij echt in jouw woonkamer rond rent.

Pluspunten Phab 2 Pro

 • Groot scherm
 • Ondersteunt Project Tango voor augmented reality
 • Relatief goedkoop

Minpunten Phab 2 Pro

 • Niet met één hand te gebruiken
 • Project Tango niet voor iedereen interessant
Lenovo Phab 2 Pro
Welke Lenovo Phab 2 Pro wil je?
Wij hebben momenteel geen Lenovo Phab 2 Pro aanbiedingen voor je. Vergelijk hier alle smartphones Vergelijk hier alle smartphones
Sim only nodig?

Laatste berichten

Lenovo geeft eerste Tango-smartphone geen Nougat-update

Lenovo geeft eerste Tango-smartphone geen Nougat-update

Nieuws Lenovo bevestigt dat de Lenovo Phab 2 geen Nougat-update krijgt. Dit geldt voor alle toestellen in de Phab 2-serie, die opvallend genoeg nog geen jaar oud zijn. 
Android in december: dit gebeurt er deze maand

Android in december: dit gebeurt er deze maand

Nieuws Ook deze maand verwachten we weer een hoop nieuws op het gebied van Android, van Android 7.1 Nougat tot de nieuwe Samsung Galaxy A-serie. Wat kunnen we precies verwachten? Android Planet blikt vooruit op het belangrijkste nieuws van december.
Lenovo’s Phab 2-smartphones met augmented reality in december naar Nederland

Lenovo’s Phab 2-smartphones met augmented reality in december naar Nederland

Nieuws De Lenovo Phab 2 Pro zal vanaf november verkrijgbaar zijn in verschillende landen. Het is de eerste smartphone die onderdeel is van Googles Project Tango, gericht op toestellen met augmented reality.
Lenovo stelt Phab 2 Pro uit: Project Tango vertraagd

Lenovo stelt Phab 2 Pro uit: Project Tango vertraagd

Nieuws De Lenovo Phab 2 Pro verschijnt later dan verwacht. De fabrikant heeft stilletjes de release van zijn eerste augmented reality-smartphone uitgesteld.
Dit is er mogelijk met Tango van Google

Dit is er mogelijk met Tango van Google

Nieuws De PHAB 2 Pro is het eerste toestel met Googles Project Tango. Nu gewoon bekend als Tango, belooft deze technologie een grote stap voor augmented reality te zijn.