‘Google gaat Project Tango inzetten voor Google Maps en VR’

Lars Paymans
13 mei 2016, 9:49
2 min leestijd
‘Google gaat Project Tango inzetten voor Google Maps en VR’

Google gaf tijdens Google I/O 2015 een indrukwekkende demonstratie van Project Tango, een nieuwe technologie waarmee smartphones en tablets een omgeving in 3D kunnen vastleggen. Hoewel het lang stil is gebleven, blijkt nu dat Google er stilletjes hard aan doorgewerkt heeft.

Lees verder na de advertentie.

Google Project Tango en virtual reality

In een uitgebreid achtergrondverhaal zocht Bloomberg uit hoe het ervoor staat met Project Tango, het project waar Google grootse plannen mee blijkt te hebben. Met Google I/O voor de deur lijkt het er op dat we op het punt staan om er meer over te weten te komen.

Met Project Tango combineert Google de bestaande sensoren die nu al in smartphones zitten (de accelerometer, gyroscoop en camera) met extra sensoren, die nauwkeurig diepte en beweging kunnen registreren. Hierdoor kan het toestel een omgeving in 3D tot in het kleinste detail digitaal in kaart brengen.

Google is een samenwerking met Lenovo aangegaan om de toestellen te maken die Project Tango ondersteunen. Uit het verslag van Bloomberg blijkt nu dat Googles plannen voor Tango een stuk groter zijn dan eerder werd gedacht.  Zo zou het niet alleen de bedoeling zijn om musea te digitaliseren, maar om net zoals Google Maps volledige gebouwen aan de binnenkant in kaart te brengen. Handig om de kaartendienst van Google uit te breiden, maar daarnaast zou het ook cruciaal zijn voor de plannen die Google met virtual reality heeft.

Project Tango op Google I/O 2016

Met Project Tango zou het voor ontwikkelaars van virtual reality-apps en -games namelijk een stuk gemakkelijker worden om een realistische VR-ervaring te realiseren. Bovendien zou Google aan een eigen virtual reality headset werken die los staat van Google Cardboard.

Tel hier de vier verschillende VR-sessies van Google tijdens Google I/O bij op en het begint er steeds meer op te lijken dat we volgende week veel meer te weten komen over dit ambitieuze project.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Bloomberg
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Lenovo Phab 2 Pro
Lenovo Phab 2 Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu