De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Acer Chromebase: all-in-one desktopcomputer met Chrome OS

Redactie
2 april 2015, 11:45
1 min leestijd
Acer Chromebase: all-in-one desktopcomputer met Chrome OS

Acer heeft de Chomebase aangekondigd, een all-in-one desktopcomputer met Chrome OS als besturingssysteem. Het meest opvallende aan het apparaat is echter het 21,5 inch-scherm (1080p) dat aanraakgevoelig is.

Lees verder na de advertentie.

Acer Chromebase heeft groot touchscreen

acer chromebase

LG introduceerde eind 2013 een all-in-one desktopcomputer met Chrome OS, maar dat apparaat was niet van een touchscreen voorzien. De nieuwe Acer Chromebase heeft wel zo’n aanraakgevoelig scherm, met kijkhoeken van 178 graden en de mogelijkheid om aan de muur bevestigd te worden. Ook is er aan de voorzijde onder het scherm een speaker te vinden.

De Chromebase is voorzien van een Tegra K1-chip met een quadcore-processor (Cortex A15) en een extra rekenkern voor lichtere taken. Volgens fabrikant Nvidia is de K1 krachtiger, maar tegelijkertijd ook zuiniger dan de rekenkernen in de Xbox 360 en PS3.

Verder is de Chromebase voorzien van ‘minimaal 16GB opslag’ (plus 100GB gratis cloudopslag in Google Drive) en maximaal 4GB aan werkgeheugen. Ook zijn er poorten voor hdmi en usb 3.0/2.0 aanwezig en ondersteuning voor bluetooth 4.0 en wifi-n.

Prijs en release

Wat de Acer Chromebase precies gaat kosten en wanneer hij verschijnt, is nog niet bekend. LG lanceerde zijn Chromebase met een prijskaartje van 350 euro en we verwachten niet dat de prijs van Acers Chrome-pc hier sterk van afwijkt.

Het laatste nieuws over Acer

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu