Android 2.3 Gingerbread al geïnstalleerd op HTC Desire, Nexus One en Galaxy S

Redactie
19 december 2010, 20:27
2 min leestijd
Android 2.3 Gingerbread al geïnstalleerd op HTC Desire, Nexus One en Galaxy S
galaxy s gingerbread

De broncode van Gingerbread (Android 2.3) kwam twee dagen geleden beschikbaar, maar de rom’s vliegen ons inmiddels om de oren. Eerst volgde de Nexus One, daarna de Samsung Galaxy S en nu is ook de veelverkochte HTC Desire aan de beurt. Wat de Desire betreft gaat het om een behoorlijk stabiele versie waarbij Wi-Fi, GPS, camera en telefoongesprekken gewoon werken. De overige functies zullen beschikbaar komen zodra de officiële upgrade naar Android 2.3 beschikbaar komt voor de Nexus One. Om te installeren heb je natuurlijk wel een HTC Desire met rootaccess nodig. Met de Clockworkmod kun je een backup maken, voordat je de rom installeert, zodat je altijd terug kan. Meer info over het installeren van Gingerbread op de HTC Desire vind je bij XDA Developers.

Zoals gezegd kun je Gingerbread ook al op de Samsung Galaxy S en een Nexus One installeren, eveneens op eigen risico. Ook bij de Galaxy S heb je een geroot toestel nodig om de custom rom te kunnen installeren en zit je met het probleem dat nog niet alle functies werken. Een filmpje op YouTube laat zien hoe dat werkt (bij Engadget vind je nog meer filmpjes).

Lees verder na de advertentie.

gingerbread

Bij het porteren van Gingerbread naar de Nexus One ontbreken de standaard Google-apps zoals Gmail, Talk en Google Maps, al zijn die wel achteraf te installeren. De custom rom is op de Nexus One ook minder vlot, omdat de drivers voor toestellen niet vrij beschikbaar zijn. Ontwikkelaar Chris Soyars heeft onderstaand zip-bestand beschikbaar gesteld. Behalve een custom recovery heb je ook hboot 35.0017 nodig. Maar met een beetje geluk krijg de Nexus One zeer binnenkort gewoon de officiële update. Downloaden van de custom rom kan hier: Nexus One Gingerbread-rom (zip-bestand).

Meer info over Gingerbread op de HTC Desire, Nexus One en Samsung Galaxy S vind je via de links.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu