De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Geen Android 4.4 voor Galaxy Nexus

Gijs Ettes
1 november 2013, 9:24
2 min leestijd
Geen Android 4.4 voor Galaxy Nexus
Android 4.4 voor Galaxy Nexus

De Galaxy Nexus, Samsungs Google-telefoon die de Nexus One en Nexus S opvolgde, zal geen officiële release van Android 4.4 (KitKat) krijgen, zo heeft Google bevestigd. Mogelijk dat derde partijen met een onofficiële build van het besturingssysteem voor de Galaxy Nexus komen, maar daarover is vooralsnog niets bekend.

Geen Android 4.4 voor Galaxy Nexus-toestellen dus; de ondersteuning stopt bij Android 4.3. Het toestel werd in 2011 uitgebracht en heeft daardoor geen recht meer op ondersteuning door Google. Die verloopt voor elke Google-telefoon na 18 maanden.

Lees verder na de advertentie.

Android 4.4 voor Galaxy Nexus komt er voorlopig niet

De stap van Google om de Galaxy Nexus niet mee te nemen in de uitrol van Android 4.4 is een logische, maar ietwat teleurstellend. Qua hardware kan het toestel immers nog redelijk mee, met een 1,2GHz-dualcore-processor en 1GB werkgeheugen. Bij de Android 4.4 onthulling gaf Google nog aan dat het besturingssysteem is geoptimaliseerd voor Android-toestellen met ten minste 512MB werkgeheugen.

Overigens zal de opvolger van de Galaxy Nexus, de LG Nexus 4, wel gewoon voorzien worden van Android 4.4. Meer over dat toestel, dat inmiddels erg aantrekkelijk is als los toestel of in combinatie met een abonnement, vind je op de Nexus 4 toestelpagina. De Nexus 5 toestelpagina biedt alle informatie, specificaties en al het nieuws met betrekking tot de meest recente Google-telefoon die vanaf nu te koop is in Nederland.

Nexus 5 kopen in Nederland

De Nexus 5 met Android 4.4 is te koop als los toestel of in combinatie met een abonnement. We hebben de prijzen en aanbiedingen hieronder voor je op een rij gezet.

Nexus 5 los kopen:

Nexus 5 met abonnement kopen:

Lees meer over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Nexus
Samsung Galaxy Nexus

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu