‘Android 6.1 release in juni, krijgt splitscreenmodus’

Gijs Ettes
17 december 2015, 8:56
1 min leestijd
‘Android 6.1 release in juni, krijgt splitscreenmodus’

Google introduceerde Android 6.0 (Marshmallow) afgelopen september en als we de geruchten mogen geloven vindt de release van de eerste grote update van het besturingssysteem in juni 2016 plaats.

Lees verder na de advertentie.

Dit kun je verwachten van de Android 6.1 release

Net als Android 6.0.1 zal de Android 6.1 release geen grote visuele veranderingen met zich meebrengen, al verwachten we wel dat de update meer doet dan alleen bugs oplossen en snelheidsverbeteringen doorvoeren. Het interessantst is de toevoeging van een splitscreenmodus, die nu al in Marshmallow zit, maar niet direct toegankelijk is. Ook lijkt de functie, die gebruikers de mogelijkheid geeft om twee apps gelijktijdig te draaien, nog niet helemaal vlekkeloos te werken.

Het Google Pixel C-team dat onlangs een vraag-en-antwoord-sessie hield op Reddit, gaf aan dat de splitscreenmodus officieel naar Android komt, maar pas vanaf Android N.  Het is goed mogelijk dat die versie pas eind 2016 beschikbaar wordt, en dat we eerst nog een grote update van Marshmallow tegemoetzien met eerder genoemde feature. Google staat erom bekend  te misleiden als het aankomt op de naam en release van een nieuwe Android-versie.

Tot slot zou voor de Android 6.1 release het systeem van app-permissies op de schop gaan. Dat werd met 6.0 geïntroduceerd, maar geruchten gaan dat er beveiligingsproblemen zijn met apps die gemachtigd zijn om (delen van) het scherm te bedekken. Die zouden gebruikers kunnen foppen om akkoord te gaan met meer machtigingen.

Het laatste nieuws over Android Marshmallow

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu