De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Android N laat je twee Chrome-schermen naast elkaar draaien

Lars Paymans
23 mei 2016, 13:00
2 min leestijd
Android N laat je twee Chrome-schermen naast elkaar draaien

Android N  heeft de handige optie  om twee apps naast elkaar op je scherm weer te geven. Tot nu toe waren dit altijd twee verschillende apps, maar nu blijkt dat je met Chrome ook twee vensters tegelijk kunt bekijken.

Lees verder na de advertentie.

Android N Chrome multitasken

Omdat men er vanuit ging dat de splitscreenfunctie van Android N alleen voor verschillende apps werkte, gebruikten bètatesters twee verschillende browsers om twee tabbladen naast elkaar te zetten. Niet zo handig natuurlijk, en dat is nu ook gelukkig niet meer nodig.

android n chrome multitasken

In Android N Developer Preview 3 is namelijk te zien hoe je Chrome kunt splitsen en daardoor op zowel de linker- als rechterhelft van je scherm een tabblad weg kunt zetten. Handig als je bijvoorbeeld twee websites wil vergelijken, of op de linkerpagina iets leest en je aan de rechterkant er meer informatie over wil bekijken. Onthoud wel dat je de derde preview moet draaien om met  Android N Chrome multitasken mogelijk te maken.

De optie verschijnt in het menu van Chrome, zodat je heel gemakkelijk een tabblad naast het huidige scherm kunt slepen. Hierdoor wordt Chrome opnieuw opgestart op de andere helft van het scherm en kun je daar ook meerdere tabbladen in openen. Op de relatief kleine schermen van een smartphone zal deze functie misschien minder praktisch zijn, maar voor tablets komt dit ongetwijfeld goed van pas.

Nu Chrome heeft laten zien dat het mogelijk is om dezelfde apps te laten multitasken in Android N, is het natuurlijk de vraag of andere apps hier ook hun voordeel mee gaan doen. Logische kandidaten hiervoor zijn onder meer de Office-apps van Microsoft, of mail-apps als Gmail en Inbox. De  testversie van Android N kun je via het  bètaprogramma van Google downloaden. Later dit jaar wordt de Android-versie officieel beschikbaar gemaakt.

Lees het laatste nieuws over Android N

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu