Google toont nieuwe versie Android N: dit is er nieuw

Wouter Nijsen
18 mei 2016, 20:44
2 min leestijd
Google toont nieuwe versie Android N: dit is er nieuw

Zoals verwacht heeft Google enkele nieuwe functies voor Android N onthuld. De derde Developer Preview wordt later vandaag  uitgebracht, en dit is er allemaal nieuw.

Lees verder na de advertentie.

Dit brengt Android N Developer Preview 3

Google maakt bekend dat met Android N apparaten automatisch worden bijgewerkt met  de nieuwste software. Gebruikers hoeven hiervoor niets te doen. Wanneer een toestel wordt opgestart, is het automatisch bijgewerkt met de nieuwste beveiligingsupdates. Ook worden er geen meldingen meer getoond wanneer er apps aan het updaten zijn.

android n klein

De nieuwe testversie van Android N wordt ook door Google als de eerste  bètaversie bestempeld, waardoor de software stabiel genoeg is  om `m als daily driver te gebruiken. Dit moet meer Nexus-gebruikers aanspreken om de software te downloaden en installeren.

VR-modus

Een belangrijke vernieuwing in Android N Developer Preview 3 is de VR-modus. Hierdoor wordt het besturingssysteem geschikter gemaakt voor virtual reality. De software is geoptimaliseerd om een goede virtual reality-ervaring te bieden op smartphones. De virtual reality-modus wordt door veel smartphonemerken ondersteund, al ontbreken Lenovo en Sony in het rijtje. Google deed vanavond ook Daydream uit de doeken, een nieuw platform voor virtual reality.

Ook heeft Google onder de motorkap een boel veranderd. Apps kunnen tot 75 procent sneller installeren, zouden bijna de helft minder opslagruimte in beslag nemen en zijn bovendien energiezuiniger. Een aantal fijne verbeteringen.

Google besteedde ook tijd aan de functies die al beschikbaar waren in Android N. Denk aan de splitscreenmodus, waarmee gebruikers twee apps naast elkaar kunnen draaien. Hierdoor hoopt Google dat gebruikers productiever worden met hun Android. Ook de picture-in-picture-modus en Vulkan-api kwamen aan de orde. Laatstgenoemde wordt gebruikt om de prestaties te verbeteren, bijvoorbeeld bij het gamen.

Release en naam Android N

Android N Developer Preview 3 is vanaf nu  beschikbaar via een over-the-air-update voor de Nexus 6P, Nexus 5X, Nexus 6, Nexus 9, Nexus Player en Pixel C. Heb je Android N nog niet, dan kun je de software downloaden via het bètaprogramma van Google. Later dit jaar wordt Android N officieel uitgebracht. Het is nog niet duidelijk wanneer de release precies plaatsvindt. De naam werd ook niet onthuld: die mogen gebruikers zelf bepalen.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu