Eerste Android One-telefoons onthuld, kosten 81 euro

Gijs Ettes
15 september 2014, 11:27
1 min leestijd
Eerste Android One-telefoons onthuld, kosten 81 euro
Android One-telefoons

Google heeft tijdens een persbijeenkomst in India de eerste Android One-telefoons onthuld. De toestellen zijn bedoeld voor opkomende landen en dragen een prijskaartje van 6399 rupee, wat omgerekend neerkomt op 81 euro. Aanvankelijk verschijnen de goedkope smartphones alleen in India, Indonesië, de Filipijnen en andere Zuid-Aziatische landen, maar vanaf volgend jaar moeten ze op meer plekken in de wereld beschikbaar worden. Of Nederland en België ook daartoe behoren, is niet bekend.

Android One is het nieuwe platform van Google en laat consumenten in opkomende landen kennismaken met goedkope, maar capabele smartphones. In India zijn de fabrikanten Micromax, Spice en Karbonn verantwoordelijk voor de hardware. De eerste Android One-telefoons beschikken over een 4,5 inch-scherm (854 bij 480 pixels), 1GB aan werkgeheugen en een 1,3GHz-quadcore-processor. Verder is er dualsim-ondersteuning aan boord, een fm-radio en een sleuf voor micro-sd. Dat laatste is wenselijk, aangezien de opslag slechts 4G bedraagt.

Lees verder na de advertentie.

Android One-telefoons: goedkoop, maar geen duurkoop

Google kondigde Android One tijdens de Google I/O van dit jaar aan. Het bedrijf stelt voor de nieuwe smartphonelijn hardwarestandaarden open en subsidieert hardware, waardoor de smartphones voor een enorm scherpe prijs verkocht kunnen worden.

Google drukt daarmee een stempel op de interface en de gebruikerservaring en heeft de mogelijkheid om  het besturingssysteem te blijven updaten. Momenteel draaien veel  budgetsmartphones nog op een verouderde Android-versie, met als gevolg dat Android erg gefragmenteerd is.

Het laatste nieuws over Android One

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu