Android Wear werkt alleen in combinatie met smartphones

Wouter Nijsen
9 april 2014, 13:11
2 min leestijd
Android Wear werkt alleen in combinatie met smartphones
Moto 360

Google heeft met Android Wear  één doel voor ogen: de markt van Android smartwatches  veroveren. De aangepaste versie van Android voor wearables  moet later dit jaar beschikbaar komen. Momenteel roept Android Wear nog een hoop vragen op. Zo was het niet duidelijk of smartwatches uitgerust met het besturingssysteem individueel konden opereren.

Android-ontwikkelaar Sagar Seth maakt een einde aan alle speculaties. Hij heeft in een YouTube-video aangegeven dat Android Wear alleen werkt in combinatie met een smartphone. Dat betekent dat smartwatches met Android Wear niet op zichzelf kunnen functioneren. Zelfs niet als je de wearable wilt gebruiken als fitnesstracker.

Lees verder na de advertentie.

Seth legt uit dat de applicaties niet op de smartwatch draaien, maar op de smartphone; ze worden slechts weergegeven op de horloges. “Het zijn alleen maar notificaties. De informatie wordt getoond op momenten dat jij deze nodig hebt“.

Android smartwatches met Android Wear

LG G Watch 2

De Moto 360 van Motorola is een Android Wear smartwatch die als een klassiek horloge oogt. Om de wearable te laten werken heb je dus een smartphone nodig. Hetzelfde geldt voor de G Watch van LG, een rechthoekige smartwatch die meldingen geeft voor inkomende mails en telefoongesprekken. Mogelijk komt ook horlogemaker Fossil op termijn met enkele smartwatches op de proppen.

In maart 2014 kondigde Google als gezegd Android Wear aan, een mobiel besturingssysteem speciaal voor wearables en smartwatches. Fitness is één van de belangrijkste features van het Android Wear, waarbij je jouw huidige snelheid kunt meten, maar ook de afstand die je hebt afgelegd met wandelen, rennen of fietsen. Ook wordt Google Now gebruikt in Android Wear en kan het via bluetooth verbinden met smartphones en notificaties van apps tonen.

Lees meer over de beste Android smartwatches en welke je moet hebben!

Het laatste nieuws over Android Wear

Android Wear video

Onderstaande video geeft een indruk van Google Wear met enkele mock-ups van smartwatches zoals Google het graag zou zien.

https://www.youtube.com/watch?v=QrqZl2QIz0c
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu