Apple dient nieuwe claim in tegen Samsung

Redactie
24 juni 2011, 18:30
1 min leestijd
Apple dient nieuwe claim in tegen Samsung

Leek het er dinsdag nog op dat Samsung en Apple de strijdbijl zouden begraven, nu blijkt dat Apple vandaag nog een extra rechtszaak is begonnen. Ze dienden in Zuid-Korea een aanklacht tegen Samsung in. Het gaat ook dit keer om inbreuk op patenten.

Met deze aanklacht reageert Apple op de aanklachten die Samsung in Duitsland, Japan en Zuid-Korea in april heeft ingediend. De aard van de zaak is volgens Apple dat het Koreaanse bedrijf, de iPhone en iPad gekopieerd heeft. Samsung eiste daarentegen dat Apple inzage zou geven in nieuwe ontwerpen voor de iPhone en iPad omdat deze relevant waren voor het verweer van Samsung. Een Amerikaanse rechter heeft dit verzoek echter afgewezen.
Een woordvoerder van Apple in Zuid-Korea heeft niet inhoudelijk gereageerd op de aanklacht, hij bleef bij het standpunt dat het geen toeval is dat recente producten van Samsung veel weg hebben van producten van Apple. Samsung houdt echter voet bij stuk en wil gecompenseerd worden voor de patentinbreuken die Apple zou hebben begaan. De waarde van een aandeel Samsung nam, na het bekend worden van Apple’s nieuwe aanklacht, met 2,5% toe. Dit zou erop kunnen duiden dat beleggers het volste vertrouwen hebben dat de zaken in het voordeel van Samsung beslist worden.

Lees verder na de advertentie.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu