Google lanceert AR Stickers met Star Wars: dit moet je weten

Erwin Vogelaar
11 december 2017, 20:25
2 min leestijd
Google lanceert AR Stickers met Star Wars: dit moet je weten

Google heeft zijn AR Stickers gelanceerd, met personages uit Star Wars: The Last Jedi en Stranger Things. Dit moet je weten.

Lees verder na de advertentie.

Google AR Stickers doen Star Wars: The Last Jedi

Google lanceert eindelijk zijn AR Stickers, na de aankondiging afgelopen oktober. Met deze stickers plaats je een virtueel voorwerp of personage in je omgeving waarna deze tot leven komt.

Deze stickers zijn nu beschikbaar

Google lanceert de stickers met twee stickerpacks vol bekende personages. Allereerst Star Wars: The Last Jedi. De première van de nieuwe film is vandaag, dus dat verklaart de timing van de stickers. Met deze AR Stickers plaats je R2-D2, BB-8, stormtroopers of porgs in je omgeving. Er is ook een stickerpack met de kinderen en het monster uit Netflix-serie Stranger Things.

https://youtu.be/DoS7VwKd0Ys

Daarnaast heeft Google eigen stickerpacks met allerlei voorwerpen. Denk aan een koffiemok of een donut. Het bedrijf zal later meer stickers toevoegen.

Alleen voor Pixel-smartphones

Helaas zijn deze stickers nu exclusief voor Pixel-smartphones die op Android 8.1 draaien. Dit gaat dus om de Pixel, Pixel XL, Pixel 2 en Pixel 2 XL. Heb je één van deze toestellen met de nieuwste Android-update? Dan hoef je enkel de camera-app te openen en de AR Sticker-modus in te schakelen. Vervolgens kies je een stickerpack en plaats je jouw favoriete personage in de wereld en maak je een foto of video.

De stickers lijken goed te werken. Het is voornamelijk leuk dat de virtuele personages die je plaatst ook interactie met elkaar hebben. Eleven en de Demogorgan uit Stranger Things vechten bijvoorbeeld kort tegen elkaar als je ze naast elkaar zet.

Pixel in Nederland kopen

Hoewel geen van deze vier Pixel-smartphones in Nederland zijn uitgebracht, is het toch mogelijk om er eentje te kopen. Dat kan over de de grens in Duitsland, of via grijze import. Lees meer over het kopen van een Pixel 2 in Nederland.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu