‘Android Lollipop-update voor bestaande Nexus-toestellen uitgesteld’

Gijs Ettes
5 november 2014, 9:30
1 min leestijd
‘Android Lollipop-update voor bestaande Nexus-toestellen uitgesteld’
Android Lollipop bestaande Nexus-toestellen

De Android Lollipop-update voor bestaande Nexus-toestellen is naar verluidt uitgesteld tot 12 november. Google zou nog enkele bugs willen oplossen alvorens de nieuwe Android-versie wordt gepusht naar toestellen als de Nexus 5, Nexus 4 en Nexus 7. Dat meldt althans Artem Russakovskii, oprichter van de doorgaans betrouwbare tech-site AndroidPolice, op basis van een anonieme bron. De update stond aanvankelijk voor deze week gepland, maar lijkt dus een week te zijn opgeschoven.

Android 5.0 is de grootste update voor Googles mobiele besturingssysteem sinds de release van Ice Cream Sandwich in 2011. De nieuwe versie is simpeler, intuïtiever en universeel, ongeacht van wat voor apparaat je gebruikmaakt. Lollipop heeft meer 3D-effecten en schaduwen, een nieuw toetsenbord, nieuwe snelle instellingen en een `niet storen`-functie. Inmiddels zijn veel Google-apps al geüpdatet zodat ze passen in het nieuwe en speelsere design.

Lees verder na de advertentie.

Meer over de nieuwe Android-versie

In onze Android 5.0 preview lees je alles over de nieuwe Android-versie en welke verbeteringen deze met zich meebrengt. Denk hierbij aan het opgefriste ontwerp, de mogelijkheid om vanaf je lockscreen berichten te bekijken en op te volgen, verbeterde beveiliging en meer mogelijkheden voor het afspelen van audio en video. Dankzij ART, een geheel nieuwe Android-runtime, zijn  tevens  de prestaties van apps en de  reactiesnelheid  van de interface sterk verbeterd.

Wanneer wordt jouw toestel bijgewerkt? Check ons Android Lollipop update-overzicht!

Het laatste nieuws over Android 5.0

(Via)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu