Google rolt Nexus-beveiligingsupdate voor oktober uit

Erwin Vogelaar
4 oktober 2016, 7:05
2 min leestijd
Google rolt Nexus-beveiligingsupdate voor oktober uit

Google rolt de beveiligingsupdate oktober voor Nexus-toestellen uit. De Nexus 6 heeft inmiddels ook een Nougat-update gekregen.

Lees verder na de advertentie.

Beveiligingsupdate oktober

Google stuurt maandelijks een beveiligingsupdate uit voor zijn verschillende Nexus-toestellen. Met deze updates worden de meest recente kwetsbaarheden die zijn ontdekt gerepareerd. Meestal zijn deze kwetsbaarheden nog niet misbruikt door kwaadwilligen. Door de patches gaat dat ook niet meer gebeuren. Aanvankelijk verschijnen deze updates enkel voor de Nexus-toestellen, omdat deze smartphones Android in de meest pure vorm draaien. Andere smartphone-makers zullen de update eerst nog uitgebreid testen voordat deze naar hun toestellen uitgerold wordt.

beveiligingsupdate oktober

Google maakt het de fabrikanten wel steeds makkelijker, omdat de update uit meerdere onderdelen bestaat. Hierdoor kunnen fabrikanten eerst met het meest kritieke onderdeel aan de slag. De volledige update heeft deze keer uit vijf kritieke kwetsbaarheden. Details kun je vinden in het Android Security Bulletin.

De oktober-update wordt net als voorgaande maanden over-the-air uitgerold. Kun je hier niet op wachten, dan kun je de update ook gewoon downloaden. We raden aan om de update zo snel mogelijk te installeren. Dan ben je bescherm tegen de meeste gevaren. Het kan echter niet veel kwaad om te wachten op de OTA-update, want die verschijnt meestal binnen enkele dagen.

Nexus 6

Van de nieuwere Nexus-toestellen die de update krijgen, is de Nexus 6 nog de enige zonder Android 7.0 (Nougat). Het toestel krijgt de nieuwe beveiligingsupdate als enige dus nog voor Android 6.0 (Marshmallow). Halverwege september heeft Google aangegeven dat de Nougat-update voor de Nexus 6 binnen enkele weken zou verschijnen, maar deze is er nu begin oktober nog steeds niet. Dit is extra opvallend, omdat de Nexus 6 wel een bèta-versie van Nougat heeft die via het Android-bètaprogramma nog steeds te downloaden is. Blijkbaar zijn de laatste bugs zo hardnekkig dat Google nog niet de definitieve versie durft uit te rollen.

Update 4 oktober: Google heeft inmiddels de update voor de Nexus 6 alsnog vrijgegeven. Verschillende bezitters van het toestel hebben aangegeven dat ze nu een Nexus 6 Android 7.0-update kunnen downloaden. Je krijgt automatisch een notificatie zodra de nieuwe software voor jouw smartphone klaar staat.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu