De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Update-knop in Android werkt eindelijk zoals je verwacht

Erwin Vogelaar
23 september 2017, 9:46
2 min leestijd
Update-knop in Android werkt eindelijk zoals je verwacht

De Controleren op update-knop in Android 8.0 (Oreo) werkt anders dan vorige versies van het besturingssysteem. Het verschil is dat de knop nu daadwerkelijk werkt.

Lees verder na de advertentie.

Controleren op update in Android Oreo

Wacht je op een nieuwe update van Android? Dan zoek je in het instellingenmenu naar ‘Controleren op update’, druk je op die knop en hoop je dat de update voor je klaar staat. Is dat niet het geval? Dan probeer je het de volgende dag weer. Vanaf nu werkt deze knop echter zoals je verwacht dat de knop zou werken.

Als de nieuwste versie van Google Play Services op je toestel draait en je wil de nieuwste update? Dan moet je deze vanaf nu direct ontvangen als je handmatig op de knop drukt. De update hoeft niet meer specifiek naar je uitgerold te zijn om deze te installeren.

controleren op update

Als Google een update eerst naar 1 procent van zijn gebruikers uitrolt, dan mag je deze update vanaf nu gewoon direct downloaden als je op de knop drukt. Android ziet namelijk dat de vraag naar de update door de gebruiker is geïnitieerd, waardoor je niet meer van dezelfde restricties afhankelijk bent.

Knop foppen

Android-gebruikers proberen de knop nog wel eens te foppen, door deze achter elkaar heel vaak in te drukken tot de update verschijnt. Soms werkt dat, maar vaak ook niet. Dat is dus niet meer nodig, nu de update-knop gewoon werkt zoals je verwacht.

Wel lijkt het erop dat de werkende update-knop alleen is gearriveerd voor de Nexus-, Pixel- en Android One-smartphones. Dit komt omdat voor andere smartphones de verschillende fabrikanten verantwoordelijk zijn voor de updates. Dit is dus weer een reden waarom een Google-telefoon een aantrekkelijke keuze is. We hopen daarom dat Google tijdens het Made by Google-event op 4 oktober aankondigt dat de Pixel 2 ook naar de Benelux komt.

Lees het laatste nieuws over Android

Bron: Google+
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu