Fortnite-ontwikkelaar gaat Android-apps aanbieden via eigen appwinkel

Rens Blom
1 januari 2019, 14:02
2 min leestijd
Fortnite-ontwikkelaar gaat Android-apps aanbieden via eigen appwinkel

De ontwikkelaar van de game Fortnite gaat dit jaar Android-apps aanbieden via een eigen appwinkel. De Epic Games-appwinkel lokt appontwikkelaars met een commissie van 12 procent, wat fors lager is dan de 30 procent die de Google Play Store vraagt.

Lees verder na de advertentie.

Koop je een app, film, e-book of game in de Play Store, dan moet de ontwikkelaar 30 procent van de inkomsten afdragen aan Google. Laatstgenoemde verdient daar jaarlijks miljarden euro’s aan, wat tegen het zere been is van ontwikkelaars. Die experimenteren met manieren om Googles commissie te omzeilen, bijvoorbeeld door een app of game buiten de Play Store aan te bieden.

Kijk ook: zo installeer je apk-bestanden als Fortnite op je Android-smartphone

Epic Games appwinkel wordt uitgebreid

Zo kan je het razend populaire Fortnite alleen installeren via de site van ontwikkelaar Epic Games. Die strijkt zo de volledige winst op. Epic Games bracht vorige maand ook een eigen appwinkel uit voor Windows- en Mac-computers. Later dit jaar worden er Android-apps en -games aan die appwinkel toegevoegd, maakt de uitgever nu bekend.

Google Play Store nepreviews

Mogelijk lagere prijzen

Dat is vooral interessant voor ontwikkelaars, want zij hoeven slechts 12 procent van de verkoopprijs af te dragen aan Epic Games. Een verkochte app of game levert de ontwikkelaar dus meer geld op. Hoe Epic Games zijn appwinkel interessant wil maken voor het grote publiek, is nog onduidelijk. Het is mogelijk dat ontwikkelaars hun apps en games iets goedkoper gaan aanbieden dan in de Play Store, omdat ze toch meer overhouden.

Een analist zegt tegen The Wall Street Journal dat hij niet verwacht dat Google zijn commissie gaat verlagen. Dat zou het bedrijf namelijk miljarden euro’s kosten, terwijl de kleine en nieuwe Epic Games appwinkel vooralsnog geen bedreiging vormt voor de Play Store.

In de Play Store staat ook de Android Planet-app met het laatste nieuws, video’s en nog veel meer. Download hem gratis!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu