Galaxy Note 3 Neo foto’s duiken op, tonen iets kleinere phablet

Gijs Ettes
10 januari 2014, 17:53
1 min leestijd
Galaxy Note 3 Neo foto’s duiken op, tonen iets kleinere phablet
Galaxy Note 3 Neo foto

Op uitgelekte Galaxy Note 3 Neo foto’s is de iets kleinere en goedkopere versie van de Samsung Galaxy Note 3 voor het eerst te zien. Het design van beide phablets komt grotendeels overeen, al heeft de Note 3 Neo een 5,55 inch-scherm (720p) en beschikt de Note 3 over een 5,7 inch-scherm met een full-hd-resolutie. De specificaties van de Galaxy Note 3 Neo zijn vergelijkbaar met die van de oudere Note 2, maar het nieuwe Samsung-toestel is dunner en voorzien van een achterklep van kunstleer.

De Galaxy Note 3 Neo onderscheidt zich door zijn hexacore-processor, met twee kernen die draaien op 1,7GHz en vier kernen die op 1,3GHz zijn geklokt. Het idee hierachter is dat de vier tragere kernen die energiezuinig zijn, taken uitvoeren die minder van de processor vragen. Wanneer je een zware app of game start, komen de twee 1,7GHz-kernen in actie. Op die manier kun je langer van de accu gebruikmaken, zonder dat je concessies doet voor wat betreft snelheid. Verder is de Neo voorzien van 2GB aan werkgeheugen en 16GB aan uitbreidbaar opslaggeheugen.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy Note 3 Neo foto design

Op het gebied van design is de Samsung Galaxy Note 3 Neo een verbetering ten opzichte van de Galaxy Note 2. Het toestel is weliswaar groot, maar met 8,6 millimeter best dun. Bovendien zorgt de achterklep van kunstleer ervoor dat het toestel goed in de hand ligt en er fraai uitziet.

Samsung lijkt alleen op het gebied van camera’s wat kosten te hebben bespaard. Aan boord vinden we twee camera’s met 8 en 2,1 megapixel en een enkele led-flitser. Tot slot is er een accu met een capaciteit van 3100 mAh aan boord.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 3 Neo
Samsung Galaxy Note 3 Neo

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu