Galaxy Note 3 Neo foto’s duiken op, tonen iets kleinere phablet

Galaxy Note 3 Neo fotoOp uitgelekte Galaxy Note 3 Neo foto’s is de iets kleinere en goedkopere versie van de Samsung Galaxy Note 3 voor het eerst te zien. Het design van beide phablets komt grotendeels overeen, al heeft de Note 3 Neo een 5,55 inch-scherm (720p) en beschikt de Note 3 over een 5,7 inch-scherm met een full-hd-resolutie. De specificaties van de Galaxy Note 3 Neo zijn vergelijkbaar met die van de oudere Note 2, maar het nieuwe Samsung-toestel is dunner en voorzien van een achterklep van kunstleer.

De Galaxy Note 3 Neo onderscheidt zich door zijn hexacore-processor, met twee kernen die draaien op 1,7GHz en vier kernen die op 1,3GHz zijn geklokt. Het idee hierachter is dat de vier tragere kernen die energiezuinig zijn, taken uitvoeren die minder van de processor vragen. Wanneer je een zware app of game start, komen de twee 1,7GHz-kernen in actie. Op die manier kun je langer van de accu gebruikmaken, zonder dat je concessies doet voor wat betreft snelheid. Verder is de Neo voorzien van 2GB aan werkgeheugen en 16GB aan uitbreidbaar opslaggeheugen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Galaxy Note 3 Neo foto designOp het gebied van design is de Samsung Galaxy Note 3 Neo een verbetering ten opzichte van de Galaxy Note 2. Het toestel is weliswaar groot, maar met 8,6 millimeter best dun. Bovendien zorgt de achterklep van kunstleer ervoor dat het toestel goed in de hand ligt en er fraai uitziet.

Samsung lijkt alleen op het gebied van camera’s wat kosten te hebben bespaard. Aan boord vinden we twee camera’s met 8 en 2,1 megapixel en een enkele led-flitser. Tot slot is er een accu met een capaciteit van 3100 mAh aan boord.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.