Vervangende Galaxy Note 7-toestellen hebben eigen problemen

Erwin Vogelaar
23 september 2016, 20:30
2 min leestijd
Vervangende Galaxy Note 7-toestellen hebben eigen problemen

De Galaxy Note 7-vervanging loopt tegen nieuwe problemen op, want klanten klagen over te hete toestellen en snel leeglopende accu’s.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy Note 7-vervanging

Klanten in Zuid-Korea die nu een Galaxy Note 7 krijgen met een vervangende accu, lopen weer tegen problemen op. Samsung heeft eerder alle Note 7-toestellen teruggeroepen, want door een fabricatiefout kon de accu namelijk vlam vatten of zelfs ontploffen. Een gevaarlijke situatie, waardoor bijvoorbeeld vliegtuigmaatschappijen het toestel van hun vluchten hebben geweerd. Met de vervangende accu’s, die klanten nu krijgen, moet het probleem volledig opgelost zijn. Toch krijgt Samsung nu klachten over nieuwe problemen.

galaxy note 7-vervanging

De toestellen met een vervangen accu zouden te warm worden en de accu zou te snel stroom verliezen. Samsung heeft bevestigd dat er inderdaad consumenten zijn die klagen over deze problemen bij de vervangende smartphones, maar stelt dat het hier gaat om geïsoleerde zaken die in principe bij elke smartphoneproductie kunnen ontstaan. Samsung zegt de zaak echter goed in de gaten te houden.

Alle ogen staan nu gericht op Samsung en de toekomst van de Note 7, dus zelfs enkele klachten zijn nu al opvallend. Als het hier toch weer gaat om een nieuw probleem, dan wordt het een extra zware tijd voor Samsung.

Galaxy Note 7 in Nederland

Het duurt sowieso nog wel even tot je de Note 7 in Nederland kunt kopen. Samsung stelt dat het toestel eind november weer overal verkrijgbaar moet zijn, maar sommige landen zijn mogelijk al eerder aan de beurt. Diegene die het toestel nog in de pre-order hebben staan, kunnen hun exemplaar al vanaf 10 oktober verwachten. Ze krijgen voor het lange wachten er dan zelfs een microsd-geheugenkaartje van 128GB bij. Het is echter voor de wachtenden te hopen dat er geen nieuwe problemen ontstaan, want dan kan de wachttijd alleen maar verder oplopen.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 7
Samsung Galaxy Note 7

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu