Gerucht: Galaxy Note 8 krijgt dubbele camera en groter scherm

Thomas Haenen
19 april 2017, 11:55
2 min leestijd
Gerucht: Galaxy Note 8 krijgt dubbele camera en groter scherm

Hoewel de Galaxy S8 pas vanaf deze week in de winkels ligt, is Samsung al druk bezig met een opvolger. Zo doken vandaag de eerste geruchten op over een verbeterde Galaxy Note 8 camera.

Lees verder na de advertentie.

Eerste berichten over Galaxy Note 8 camera

De Samsung Galaxy Note 8 beschikt over een dubbele camera achterop, zo claimt de goed ingevoerde analist Ming-Chi Kuo. In het verleden wist Kuo vaak als eerste details over nieuwe producten van Apple te delen, en ook met Android-smartphones bracht hij vaak de eerste details naar buiten.

Volgens Kuo wordt de Galaxy Note 8 Samsungs eerste smartphone met een dubbele camera achterop. Eén van de twee lenzen is dezelfde 12 megapixel-camera met dual pixel-sensor die nu al op de Galaxy S8 zit. De ander is een 13 megapixel-camera met telefotolens. Die zorgt voor 3x optische zoom. Zo kun je, net als op de iPhone 7 Plus, flink inzoomen met je foto’s zonder verlies in beeldkwaliteit.

Galaxy Note 8 camera

Beide camera’s hebben bovendien optische beeldstabilisatie. Lange tijd hoorden we geruchten dat Samsung de Galaxy S8 al van een dubbele camera zou voorzien. Onlangs doken er zelfs foto’s op van een prototype met een extra lens. Om onbekende redenen besloot Samsung de tweede camera te schrappen, maar met de Note 8 haalt deze feature waarschijnlijk wel de eindstreep.

Groter scherm

De Galaxy Note 8 wordt verder uitgerust met een 6,4 inch-scherm. Dat is iets groter dan de ook al forse 6,2 inch Galaxy S8 Plus. Omdat de fabrikant echter wederom kiest voor een voorkantvullend scherm dat doorloopt in de randen, blijft het algehele formaat relatief compact. De resolutie van het amoled-scherm zou 2960 bij 1440 pixels bedragen. Ook de overige hardware zou veel gelijkenissen vertonen met de Galaxy S8, die vanaf deze maand in de winkels ligt. Zo zou Samsung dezelfde Exynos 8895- en Snapdragon 835-chips gebruiken voor de Note 8 als in de S8.

De Samsung Galaxy Note 8 wordt waarschijnlijk in augustus of september officieel onthuld. Het is onbekend of en wanneer de smartphone in de Benelux verschijnt. Het is inmiddels bijna drie jaar sinds de release van de Galaxy Note 4, het laatste toestel in de Note-reeks dat hier verscheen.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: 9to5Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 7
Samsung Galaxy Note 7

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu