De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Oculus verhelpt accuproblemen Samsung Galaxy S7

Thomas Haenen
3 oktober 2016, 12:11
2 min leestijd
Oculus verhelpt accuproblemen Samsung Galaxy S7

Ook andere smartphones van Samsung lijken plotseling accuproblemen te hebben. Gelukkig gaat het bij de Galaxy S6 en S7 niet om exploderende batterijen, maar een accuslurpende app. De veroorzaker heeft inmiddels een update uitgebracht.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy S7 accuproblemen

De Samsung Galaxy S7 accuproblemen worden verholpen door een update van de Oculus-app die sinds dit weekend uitgerold wordt. Ook de Samsung Galaxy S6 en Galaxy S7 Edge problemen worden daarmee verholpen. De update is nu beschikbaar via de Play Store. Na het installeren verbruikt de virtual reality-app niet langer grootse hoeveelheden accukracht op de achtergrond.

Gebruikers van de Samsung Galaxy S6, Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge gaven vorige week aan flinke accuproblemen hebben. Sinds enkele dagen worden de toestellen soms onaangenaam warm of proberen ze zichzelf te herstarten, zo blijkt uit posts op Reddit. Ook leek de accu binnen no-time leeg te lopen.

gear vr-controller

Het probleem bleek te zitten in de Oculus-app die op deze toestellen wordt meegeleverd. Een recente update voor deze app zorgt voor de accuproblemen. Samsung raadde gebruikers aan om de app voorlopig te verwijderen.

De Oculus-app is vereist voor het gebruik van de Gear VR, Samsungs virtual reality-headset. Via deze app kunnen gebruikers vr-apps downloaden en installeren. Omdat de eerdergenoemde smartphones in veel gevallen werden geleverd met een Gear VR besloot Samsung Oculus standaard op het toestel te zetten. Mocht je niet over een Gear VR beschikken of het apparaat nooit gebruiken, dan kun je de app dus net zo goed volledig verwijderen.

Galaxy Note 7 accuproblemen

Samsung heeft de afgelopen weken al aanzienlijke problemen met accu’s gehad. Begin september kondigde het bedrijf een wereldwijde terugroepactie van de Galaxy Note 7 aan. De accu in dat toestel kon in sommige gevallen spontaan ontploffen. Inmiddels lijken alle problematische exemplaren van de phablet omgeruild te zijn en maakt de fabrikant zich gereed om de Note 7 verkoop te hervatten. De Note 7 zal in Nederland vanaf eind oktober weer verkrijgbaar zijn.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: Reddit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S6
Samsung Galaxy S6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu