De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Nieuwe Galaxy S8-beveiligingsupdate pakt veel kwetsbaarheden aan

Thomas Haenen
21 augustus 2017, 10:57
1 min leestijd
Nieuwe Galaxy S8-beveiligingsupdate pakt veel kwetsbaarheden aan

Bezitters van de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus kunnen een update verwachten. Deze biedt verbeterde helderheid en meer beveiliging.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S8 beveiligingsupdate augustus beschikbaar

Samsung geeft maandelijks een beveiligingsupdate voor zijn populairste smartphones vrij. Deze zorgen ervoor dat je beschermd bent tegen de nieuwste kwetsbaarheden in Android. Bezitters van de Galaxy S8 ontvangen sinds dit weekend een melding dat er een update klaarstaat. De update wordt geleidelijk uitgerold, waarbij de Galaxy S8 Plus als eerste aan de beurt is. Vermoedelijk rolt de update uiterlijk eind deze maand uit naar alle Galaxy S8-exemplaren.

Galaxy s8 beveiligingsupdate augustus

Je krijgt automatisch een notificatie zodra de update voor jouw smartphone beschikbaar is. Eventueel kun je handmatig op de beschikbaarheid controleren door bij de instellingen naar ‘Over deze telefoon’ te gaan en ‘Software-update’ te kiezen. Je downloadt de update over-the-air, wat betekent dat je hem via het toestel zelf binnenhaalt. Het bestand is zo’n 600MB groot, waardoor het aan te raden is deze enkel te downloaden via je wifi-verbinding. Zo voorkom je dat je wel erg snel door je maandelijkse databundel heen bent.

54 kwetsbaarheden en verbeterde helderheid

Na de installatie ben je voorzien van de nieuwste beveiligingsupdate die Google heeft vrijgegeven. In totaal worden daarmee 54 kwetsbaarheden in Android aangepakt. De update verscheen eerder deze maand, wat betekent dat Samsung er vrij snel bij is. Of en wanneer andere Samsung-smartphones de update ontvangen, is onbekend.

Met de update pakt de Koreaanse fabrikant ook nog enkele andere aspecten van zijn vlaggenschip aan. Zo belooft de changelog een verbeterde automatische helderheidsinstelling. Ook wordt er gesproken over een verbeterde stabiliteit bij het verbinden van de Galaxy S8 met je computer.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu