De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

5 redenen waarom de Galaxy S8 beter is dan de Galaxy S7

Thomas Haenen
31 maart 2017, 21:11
4 min leestijd
5 redenen waarom de Galaxy S8 beter is dan de Galaxy S7

De Samsung Galaxy S8 ligt pas eind volgende maand in de winkels, dus voorlopig moeten we het nog met de Galaxy S7 even doen. Maar  in deze Galaxy S8 en Galaxy S7 vergelijking is er één duidelijke winnaar.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S8 en Galaxy S7 vergelijking

Je kunt inmiddels al een losse Samsung Galaxy S7 voor minder dan 500 euro vinden, terwijl de adviesprijs voor een losse Galaxy S8 een vrij forse 799 euro bedraagt. Voor de grotere Galaxy S8 Plus betaal je zelfs 899 euro. Bovendien ligt Samsungs nieuwe smartphone pas eind april in de winkels, terwijl je als je ongeduldig bent ook nu al de Galaxy S7 in huis kunt halen. Wat voor redenen zijn er om te sparen voor en wachten op de Samsung Galaxy S8? Wat is er beter dan in de Samsung Galaxy S8?

1. Voorkantvullend scherm

Leg de Samsung Galaxy S8 naast een Galaxy S7, en het grootste verschil is direct duidelijk. Het nieuwe model heeft een groter, mooier scherm dat nagenoeg de hele voorkant vult. Samsung noemt het een ‘Infinity Display’, wij noemen het vooral ontzettend mooi. Het scherm loopt door in de randen, met slechts aan de onder- en bovenkant een kleine rand. Het is haast futuristisch mooi en zorgt er voor dat de Galaxy S7 plotsklaps verouderd oogt.

Het is niet alleen mooier, maar heeft ook praktische voordelen. Het Galaxy S8-scherm is 5,8 inch groot, de Galaxy S7 moet het met ‘slechts’ een 5,1 inch-scherm doen. Dat terwijl de twee telefoons vrijwel even groot zijn. Zo profiteer je van een groter scherm dat nog steeds prima in je broekzak past. Geniet van films en games op groot formaat, of gebruik de Multi Window-functie om meerdere apps tegelijk in beeld te brengen.

2. Bixby

De Galaxy S8 is het allereerste Samsung-product met Bixby, een virtuele assistent die Samsung in de toekomst naar al zijn producten wil brengen. Voorlopig alleen naar smartphones, maar misschien vind je Bixby straks ook in wasmachines, koelkasten en magnetrons.

Bixby onderscheidt zich van andere assistenten door zijn uitgebreide integratie met andere apps, én een beter begrip voor context. Daardoor kun je in feite in gewone-mensen-taal tegen de assistent praten. Samsung zegt de komende maanden en jaren meer features aan Bixby toe te voegen dus de assistent zit voorlopig niet stil, maar voorlopig kun je er al best wat mee.

Zo is er Bixby Vision, een onderdeel van de camera-app. Deze biedt uitgebreide product- en objectherkenning. Maak je een foto van een boek, schoenen of een jas, dan vertelt Bixby je direct waar je het kunt bestellen. Een foto van de Eiffeltoren levert je eettentjes in de buurt op.  Met Bixby Home kun je verschillende (Samsung-)apparaten in je huis aansturen. Met een speciale Bixby-knop op de zijkant kun je de assistent op elk moment gemakkelijk openen.

Samsung Galaxy S8 irisscanner

3. Irisscanner

Om het grote scherm van de Galaxy S8 mogelijk te maken heeft Samsung de homeknop geschrapt, en de vingerafdrukscanner naar de achterkant verplaatst. Deze vindt je nu naast de cameralens; dat zal even wennen zijn. Gelukkig heeft de Galaxy S8 nog andere beveiligingsopties, zoals een irisscanner die wél op de voorkant te vinden is.

De irisscanner herkent aan je ogen of jij de eigenaar van jouw smartphone bent. Omdat de beveiliging wordt gecombineerd met gezichtsherkenning, heeft je Galaxy S8 slechts een fractie van een seconde nodig om te ontgrendelen. Zo is de inhoud van jouw telefoon nóg veiliger dan voorheen.

4. Krachtige Exynos 8895-chipset

De Galaxy S7 was één van de krachtigste smartphones van 2016, maar de Galaxy S8 doet er nog een schepje bovenop. De Exynos 8895-chip is de eerste die volgens een nieuw 10 nanometer-proces is geproduceerd. Klinkt ingewikkeld, maar het komt erop neer dat Samsung een krachtigere, energiezuinigere chip heeft gemaakt die kleiner is dan zijn voorganger.

Daardoor zullen apps nóg soepeler lopen, en kun je bijvoorbeeld met de Gear VR in virtual reality games beleven. Ook moet de accu net wat langer meegaan. De Exynos 8895-chip is bovendien ontzettend futureproof. Het maakt van de Galaxy S8 een van de eerste smartphones met bluetooth 5.0, wat stabiele en betere draadloze verbindingen met je accessoires zorgt. Zelfs LTE Cat. 16 wordt ondersteund, op dit moment de allersnelste vorm van 4G. Daarmee kun je in theorie zelfs downloaden op een snelheid van 1000 mbps. Dat is vier keer zo snel als wat providers nu in Nederland aanbieden!

Samsung Dex Galaxy S8

5. Geschikt voor Samsung DeX

De Galaxy S8-chip is zelfs zo krachtig, dat je deze smartphone ook als desktopcomputer kunt gebruiken. Dat doe je met Samsung DeX, een los verkrijgbare dock van 149 euro. Stop je smartphone in het dock, koppel hem aan een monitor, toetsenbord en muis en je kunt direct aan de slag.

Met het dock werkt jouw smartphone net als een gewone computers. Apps zijn aangepast voor het grotere scherm, zodat je bijvoorbeeld kunt browsen of mailen op een monitor van formaat. Microsoft en Adobe hebben zelfs speciale versies van Word, Excel en Lightroom ontwikkeld zodat je nog behoorlijk productief kunt zijn met DeX.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu