De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Galaxy S8 heeft geen homeknop, wel dubbele camera’

Thomas Haenen
7 oktober 2016, 16:54
2 min leestijd
‘Galaxy S8 heeft geen homeknop, wel dubbele camera’

Samsung gaat mogelijk radicale stappen met de Galaxy S8. Het volgende vlaggenschip beschikt niet over een homeknop, zo beweren bronnen.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S8 homeknop

Door het schrappen van de Galaxy S8 homeknop kan het toestel beschikken over een voorkantvullend scherm, zo claimt het Koreaanse ETNews. De fabrikant voorziet zijn populairste smartphones al een tijdje van schermen die doorlopen in de rand, zoals bij de Galaxy S7 Edge. Met zijn volgende vlaggenschip wil Samsung nog iets verder gaan. Door de homeknop te schrappen kan straks vrijwel de volledige voorkant van het toestel uit scherm bestaan. Dat is vergelijkbaar met de vandaag opgedoken Sharp Corner R.

Sharp Corner R

Daarvoor moeten enkele andere aspecten van het traditionele Samsung-design echter ook aangepakt worden. Het bedrijf verwerkt tot nu toe nog de vingerafdrukscanner in de homeknop. In de Galaxy S8 wordt die scanner mogelijk in het scherm verwerkt: raak je het scherm aan, dan kan je vingerafdruk direct herkend worden. Wat Samsungs plan is voor de selfiecamera, doorgaans bovenaan het toestel geplaatst, is nog onbekend.

Dezelfde bron verwacht ook dat Samsung ervoor kiest om de Galaxy S8 van een dubbele camera te voorzien. Daarmee zou het de eerste Galaxy-smartphone zijn met een extra cameralens, maar zeker niet de eerste smartphone in het algemeen. In het afgelopen jaar alleen al zagen we de Huawei P9, de LG G5, de iPhone 7 Plus en verschillende andere high-end smartphones met een dubbele camera achterop.

Galaxy S8 releasedatum

Ook gaan er nog steeds geruchten dat Samsung de Galaxy S8 releasedatum vervroegt om voor de teleurstellende Galaxy Note 7-release te compenseren. Dat lijkt echter onwaarschijnlijk. Een vroegere release legt extra tijdsdruk op de Galaxy S8, waardoor Samsung wederom het risico loopt dat er iets misgaat in het productieproces. Het is waarschijnlijker dat de Galaxy S8 net als zijn voorgangers eind februari officieel onthuld wordt.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: SamMobile
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu