De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

‘Samsung schrapt fysieke knoppen Galaxy S8’

Thomas Haenen
29 december 2016, 10:45
2 min leestijd
‘Samsung schrapt fysieke knoppen Galaxy S8’

De Samsung Galaxy S8 krijgt geen fysieke homeknoppen, zo claimt een nieuwe bron. Daarmee zal vrijwel de volledige voorkant van het toestel uit scherm bestaan.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S8 knoppen

De fysieke homeknoppen onder het Galaxy S8-scherm worden vervangen door knoppen die op het scherm zelf getoond worden, zo claimt David Ruddock, een redacteur van het doorgaans betrouwbare Android Police op Twitter. De getoonde knoppen kunnen door de gebruikers aangepast worden, aldus Ruddock. Op veel Android-smartphones kun je er nu al voor kiezen om bijvoorbeeld de terugknop en de knop voor het app-overzicht om te wisselen. Ook spreekt Ruddock over een ‘Force Touch-achtige’-functionaliteit, al is onduidelijk wat dat precies betekent.

Door de knoppen te schrappen, bestaat vrijwel de volledige voorkant van de Galaxy S8 uit scherm. De verwachting is dat bovenaan nog wat ruimte overblijft voor de camera en enkele sensoren, maar dat het scherm wel doorloopt tot aan de onderkant. Zo kan Samsung het toestel van een relatief groot scherm voorzien, maar de rest van de Galaxy S8 vrij compact houden.

android m release vingerafdruk

Het zou een opmerkelijke stap zijn van Samsung, omdat de fabrikant nog nooit een smartphone zonder fysieke knoppen heeft gemaakt. Vrijwel alle andere fabrikanten tonen hun menuknoppen tegenwoordig op het scherm, maar Samsung plaatst nog altijd een homeknop onder dat scherm.

Die homeknop is de laatste jaren doorgaans voorzien van een vingerafdrukscanner. Bronnen claimden eerder dat die scanner in het scherm verwerkt zou worden. Ruddock verwacht echter dat Samsung de scanner naar de achterkant van het toestel verplaatst. Vermoedelijk wordt deze dan naast of onder de camera geplaatst, zoals op de Google Pixel en smartphones van LG en Huawei.

De Samsung Galaxy S8 wordt begin 2017 officieel gepresenteerd. Het toestel ligt naar verwachting vanaf maart of april in de winkels. Bekijk ook ons overzicht van de laatste Galaxy S8 geruchten.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: Twitter
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu