De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Foto’s: ‘Galaxy S8 oordopjes gemaakt door AKG’

Rick van der Veer
20 maart 2017, 13:35
2 min leestijd
Foto’s: ‘Galaxy S8 oordopjes gemaakt door AKG’

De oordopjes die meegeleverd worden met de Galaxy S8 zijn in een gelekte foto verschenen. Deze Galaxy S8 oordopjes zijn gemaakt door AKG, een bedrijf dat Samsung vorig jaar overnam.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S8 oordopjes

De koptelefoon die meegeleverd wordt met de Galaxy S8 wordt gemaakt door audiobedrijf AKG. Die firma valt weer onder Harmon, een groter audiobedrijf dat vorig jaar door Samsung werd overgenomen. Het lag dan ook voor de hand dat Samsung technologie van Harmon bij de Galaxy S8 zou betrekken. Geruchten beweren dat de luidsprekers in het toestel ook door Harmon gemaakt worden.

De AKG-oordopjes lijken een verbetering te zijn ten opzichte van de koptelefoons die Samsung doorgaans met zijn smartphones meelevert. Zo hebben de dopjes een gevlochten kabel, wat een stuk steviger is dan een kabel die met kunststof omwikkeld is. Bovendien zijn de dopjes zelf wat groter, wat in theorie betekent dat ze een voller geluid kunnen produceren.

Of de AKG-oordopjes echt beter klinken is natuurlijk moeilijk af te leiden uit een afbeelding. Een audiobedrijf heeft in theorie meer expertise in huis om goede oordopjes te kunnen maken, maar Samsung kan ook gewoon de merknaam hebben gebruikt. Op moment van schrijven heeft niemand de koptelefoon nog daadwerkelijk gebruikt, waardoor we nog niet durven zeggen of het een echte verbetering zal worden.

Meer over de Galaxy S8

Het duurt niet lang meer tot de Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus officieel onthuld worden. Op 29 maart worden de nieuwe vlaggenschepen op Samsung Unpacked aan de wereld getoond. De twee toestellen liggen vervolgens een paar weken later in de Nederlandse schappen. Je kunt de Galaxy S8 kopen vanaf eind april, los of in combinatie met een Galaxy S8 abonnement.

De Galaxy S8 wordt gekenmerkt door het randloze, gebogen scherm aan de voorkant. Hiermee is de Galaxy S8 nauwelijks in grootte toegenomen, maar heeft de smartphone wel een scherm van 5,8 inch aan boord. De Galaxy S8 Plus heeft een scherm van maar liefst 6,2 inch. Beide toestellen lopen bovendien onder de motorkap op Samsungs nieuwe Exynos 9-chipset, wat ze de snelste Samsung-smartphones ooit maakt.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: Gigglehd
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu