Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Update: Samsung laat weten waarom Android 8.0-update is stopgezet

Thomas Haenen
15 februari 2018, 15:13
3 min leestijd
Update: Samsung laat weten waarom Android 8.0-update is stopgezet

Hoewel andere landen al met de nieuwe software aan de slag mogen, moeten Nederlandse Samsung Galaxy S8-bezitters nog iets langer wachten. De uitrol van de Android 8.0-update is tijdelijk stopgezet.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy S8 Oreo-update onderweg

[Update 15 februari:] Samsung heeft in een statement aan Sammobile laten weten waarom de Android Oreo-update voor de Galaxy S8 (Plus) is stopgezet. Volgens de fabrikant zorgt de update er in sommige gevallen voor dat een S8 of S8 Plus spontaan opnieuw opstart. Om de fout te kunnen onderzoeken, en ervoor te zorgen dat er niet nog meer klanten tegen het probleem aanlopen, is de Oreo-update gepauzeerd. Samsung werkt aan een nieuwe versie en zegt die zo snel mogelijk uit te rollen, Wanneer precies, is niet bekend.

[Update 14 februari]: Samsung heeft de uitrol van Android 8.0 voor de Galaxy S8 tijdelijk stopgezet. De nieuwe software is plots niet meer beschikbaar op de servers van Samsung, zo meldt Sammobile. Waarom Samsung de uitrol heeft gestopt is onbekend. Doorgaans gebeurt dat alleen als er onverhoopt nog bugs of foutjes in de software zitten, maar het is onbekend of dat hier ook het geval is. Wel zou een nieuwe versie binnen enkele dagen beschikbaar moeten zijn.

Een klein aantal gebruikers in Nederland zegt de update al te hebben ontvangen. Het overgrote deel moet nog iets langer wachten. Waarschijnlijk is de update voor het einde van de maand weer beschikbaar. Gebruikers die de update al hebben gedownload, hoeven zich geen zorgen te maken. Zij kunnen de nieuwe software gewoon blijven gebruiken.

[Originele bericht 12 februari] Vanaf volgende week is de Android Oreo-update in Nederland beschikbaar, zo meldt het doorgaans betrouwbare Sammobile. De update is inmiddels al beschikbaar in verschillende buurlanden, waaronder Duitsland, België en Noorwegen. Waarom we hier iets langer moeten wachten, is onbekend. Het is echter geen verrassing: Samsung rolt nieuwe software doorgaans geleidelijk wereldwijd uit.

Galaxy S8 Oreo-update

De update is vervolgens als eerste beschikbaar voor simlockvrije smartphones. Enkele dagen tot weken later volgen gebruikers die hun smartphone via de provider hebben gekocht. Je krijgt automatisch een notificatie zodra de update beschikbaar is. De grotere Galaxy S8 Plus ontvangt de update hoogstwaarschijnlijk gelijktijdig.

Late updates van Samsung

Samsung is relatief laat met het uitrollen van Oreo. Google gaf in augustus de definitieve versie van Android 8.0 vrij. Sindsdien hebben concurrenten als Sony, OnePlus en Nokia de update al uitgebracht voor verschillende smartphones.

Dat terwijl Samsung zelfs nog recentelijk de Galaxy A8 uitbracht met Android 7.1. Het bedrijf begint pas nu, een half jaar na de introductie, de nieuwste Android-versie te omarmen. De software staat inmiddels al in de steigers voor onder andere de Galaxy Note 8Galaxy S7 en Galaxy A5 (2017).

Nieuw in Android 8.0

Android 8.0 (Oreo) introduceert onder andere een picture-in-picture-modus voor het kijken van video’s. Ook dringt Google het accuverbruik van apps op standby terug en kun je beter je binnenkomende berichten filteren met notificatiekanalen.

Tevens wordt je direct voorzien van Samsung Experience 9.0. Deze skin van Samsung maakt verschillende aanpassingen aan Android. Nieuw is onder andere het aanpasbare toetsenbord, dual messenger-ondersteuning voor twee berichten-apps, Bixby Briefing en meer. Visueel heeft Samsung de look van de software ook opgepoetst.

Het laatste nieuws over Samsung

Bronnen: Sammobile (1), (2)
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu