‘Samsung is nú al begonnen met ontwikkeling Galaxy S9’

Thomas Haenen
6 april 2017, 13:37
2 min leestijd
‘Samsung is nú al begonnen met ontwikkeling Galaxy S9’

De Samsung Galaxy S8 ligt nog niet eens in de winkels, maar een opvolger is al in de maak. Samsung zou de Galaxy S9 ontwikkeling ruim op tijd begonnen zijn.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S9 ontwikkeling van start

Samsung is onlangs begonnen met de ontwikkeling van het Galaxy S9-scherm, zo beweren Koreaanse bronnen. Medewerkers zijn er sinds maart mee aan de slag, in de hoop dat de eerste testexemplaren van het scherm later deze maand in productie gaan. Vervolgens wil Samsung vanaf mei aan de slag gaan met de ontwikkeling van andere onderdelen van het toestel.

Daarmee loopt het bedrijf bijna zes maanden voor op de ontwikkeling van de Galaxy S8. De eerste testexemplaren van het scherm voor die smartphone werden pas eind zomer 2016 geproduceerd.

Samsung Galaxy S9 ontwikkeling

Galaxy S9 aankondiging: volgend jaar?

Dat betekent overigens niet dat de Samsung Galaxy S9 zelf ook een half jaar eerder in de winkels ligt. Samsung presenteert zijn nieuwe vlaggenschepen al jaren in het voorjaar. Zo werd recent nog Galaxy S8 aangekondigd, die vanaf 28 april in Nederland te koop is. De aankondiging van de S9 vindt waarschijnlijk gewoon in februari of maart 2018 plaats.

Door eerder met de ontwikkeling te beginnen, geeft Samsung zichzelf meer ruimte om het toestel en de onderdelen te testen. Dat zou dan een gevolg zijn van de problemen rondom de Galaxy Note 7 eind vorig jaar. In tientallen gevallen bleek de accu van dat toestel spontaan te ontploffen, deels omdat die niet genoeg getest was.

Een andere optie is dat Samsung experimenteert met nieuwe technologie. Mogelijk worden er in de Galaxy S9 nieuwe onderdelen gebruikt die nog niet voor massaproductie geschikt zijn, maar waar Samsung wel het praktisch nut van wil testen. Denk bijvoorbeeld aan flexibele schermen. Onlangs werd bekend dat Samsung verwacht de schermtechniek pas in 2019 in smartphones te stoppen, maar het kan zijn dat nu al gebruikstests worden uitgevoerd.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: TheInvestor
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu