De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Galaxy S9 krijgt snellere updates dankzij Project Treble’

Rick van der Veer
26 februari 2018, 12:34
2 min leestijd
‘Galaxy S9 krijgt snellere updates dankzij Project Treble’

De Galaxy S9 is uitgerust met Project Treble, één van de nieuwe functies van Android 8.0 (Oreo) die updates significant moet versnellen. Dat betekent mogelijk dat de Galaxy S9 sneller updates ontvangt dan zijn voorgangers.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S9 Project Treble: snellere updates

De Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus zijn uitgerust met Project Treble, zo ontdekte SamMobile. Dat betekent dat het minder werk is voor Samsung om het toestel bij te werken als Google een nieuwe versie van Android uitbrengt.

Een grote drempel bij het maken van een Android-update, is het updaten van de drivers voor de hardware. Dat is het deel van de software dat door de fabrikant van specifieke onderdelen bijgewerkt moet worden, zoals Qualcomm die een 4G-chip of processor moet bijhouden. Vaak duurt het langer tot een Android-update uitkomt doordat de toestelfabrikant zelf nog wacht op ondersteunde drivers. In sommige gevallen zijn smartphones zelfs nooit geüpdatet naar een nieuwere Android-versie omdat er geen geschikte drivers beschikbaar waren.

Galaxy S9 Project Treble

Project Treble zorgt er voor dat fabrikanten alleen hun eigen software hoeven te updaten. Treble zit als een tussenpersoon tussen Android en de hardware, zodat een fabrikant alleen maar Android hoeft bij te werken. Op deze manier kan Samsung sneller updates klaarzetten voor de Galaxy S9, wat weer goed nieuws is voor jou als gebruiker.

Opvallend genoeg zijn de Galaxy S9 en S9 Plus de enige toestellen van Samsung met ondersteuning voor Treble. Ondanks dat de Galaxy S8 Android 8.0-update inmiddels uit is, heeft dat toestel geen ondersteuning voor Treble gekregen. Mogelijk brengt Samsung de functie met een latere update, maar daar is op heden nog niets over bekend.

Android-fragmentatie

Met Treble hoopt Google het probleem van fragmentatie aan te pakken onder de verschillende versies van Android. Zo draait maar 1,1 procent van alle Android-smartphones op Android 8.0 of hoger, terwijl die versie al meer dan een half jaar uit is. Volgens de cijfers van februari 2018 is Android 6.0 (Marshmallow) nog altijd de grootste versie met 28 procent, ondanks dat die versie in oktober 2015 op de markt kwam.

Ben je benieuwd naar wat het Mobile World Congress nog meer te bieden heeft de komende dagen? In ons MWC 2018-overzicht lees je wat je nog meer van het event kan verwachten.

Uiteraard is Android Planet tijdens het MWC aanwezig om live verslag te doen. Volg ons via de website, Twitter of download de Android Planet-app!

Bron: Sammobile
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S9
Samsung Galaxy S9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu