Nederlandse Google Assistent krijgt een mannelijke stem: dit moet je weten

Michel van 't Klaphek
30 april 2019, 19:01
2 min leestijd
Nederlandse Google Assistent krijgt een mannelijke stem: dit moet je weten

Er komt een mannelijke stem naar de Nederlandse Google Assistent. Je kunt zo straks kiezen uit meerdere vrouwenstemmen en een enkele mannelijke versie. De update rolt binnenkort uit voor alle apparaten waarop je het stemhulpje kunt gebruiken.

Lees verder na de advertentie.

Google Assistent mannenstem op komst: dit moet je weten

De functie is aangekondigd in een YouTube-video. Google-medewerkers Tim en Rachid zeggen dat de mannelijke stem voor de Google Assistent binnenkort uitrolt, maar laten een specifieke datum in het midden. Ook weten we nog niet hoe de stem gaat klinken.

Het is in ieder geval duidelijk dat het niet om de stem van een bekende Nederlander gaat, in tegenstelling tot de Engelse versie. Amerikaanse Google Assistent-gebruikers kunnen bijvoorbeeld Spotify-afspeellijsten aanzetten via de stem van zanger John Legend.

Wel roept Google mensen op om Nederlandse kandidaten aan te dragen. Er is dus een mogelijkheid dat je in de toekomst met een BN’er kunt praten. In het filmpje zegt men dat er een enkele mannelijke stem toegevoegd wordt.

Google Assistent wordt steeds slimmer

Google voegt de afgelopen weken een hoop nieuwe functies aan haar stemhulpje toe. Wie Philips Hue-lampen in huis heeft kan bijvoorbeeld sinds kort wakker worden met de Nederlandse Google Assistent dankzij de Gentle Sleep & Wake-functie. Ook is Googles stemhulpje visueler geworden op Android-smartphones, maar heeft er ook advertenties bijgekregen.

De Assistent is Googles antwoord op Siri van Apple en Alexa van Amazon. De spraakgestuurde assistent spreekt sinds de zomer van 2018 ook Nederlands en is te gebruiken op heel veel Android-smartphones en tablets, slimme speakers zoals de Google Home en meer apparaten.

Dankzij de Actions on Google kom je in contact met bedrijven en kun je bijvoorbeeld aan Albert Heijn vragen wat er in de bonus is en laat KLM weten wat de goedkoopste vlucht naar Las Vegas is. Ook kun je de Assistent gebruiken voor meer praktische vragen. Deze Google Assistent vragen kun je stellen.

Lees het laatste nieuws over Google Assistent

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's