De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Google Chrome gaat de strijd aan met automatisch afspelende video’s

Erwin Vogelaar
15 september 2017, 20:26
2 min leestijd
Google Chrome gaat de strijd aan met automatisch afspelende video’s

Met Google Chrome zijn automatisch spelende video’s bijna verleden tijd. In een komende versie van de browser worden video’s met audio namelijk geblokkeerd.

Lees verder na de advertentie.

Google Chrome automatisch spelende video’s

Google zet belangrijke stappen om ons internetgebruik prettiger te maken. Zo komt er binnenkort een optie om het geluid van specifieke websites permanent te dempen. Nu kondigt het bedrijf ook aan een eind te maken aan ongewenste automatisch afspelende video’s.

Vanaf Chrome 64 zijn automatisch afspelende video’s alleen nog maar toegestaan als ze geen geluid afspelen. Als gebruiker moet je dan eerst op een knop drukken om het geluid aan te zetten. Deze aanpassing wordt waarschijnlijk januari 2018 beschikbaar gemaakt, zowel voor Chrome op Android als op desktops.

chrome automatisch spelende video's

De mogelijkheid om individuele websites volledig te dempen rolt uit in Chrome 63. Deze mogelijkheid is er dus eerder. Deze optie wordt geplaatst onder de sitegegevens van Chrome. Je klikt dus op het icoontje links van het webadres en stelt daar binnenkort in dat een website niet ongevraagd geluid mag maken. Deze functie is anders dan de mogelijkheid om nu tabbladen te dempen, omdat de voorkeur wordt bewaard voor de volgende keer dat je de website bezoekt.

Krijg deze functies al eerder

Het is ook mogelijk om deze functies al eerder te proberen. Hiervoor moet je wel de bètaversies van Chrome draaien. Dit doe je op je eigen risico, want in bèta gaan nog wel eens dingen mis. De mogelijkheid om website te dempen komt deze maand beschikbaar in de bèta van Chrome 63 en rolt in oktober naar iedereen uit.

Kun je daarnaast niet wachten tot januari voor het stopzetten van automatisch afspelende video’s met geluid? Dan is deze functie vanaf december in de bètaversie verkrijgbaar. Voor Android is de bètaversie van Chrome los van de stabiele versie te downloaden. Die doe je hier in de Play Store.

Lees het laatste nieuws over Chrome

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu