Google Contacten volledig vernieuwd: probeer het Material Design nu uit

Google heeft de contactensectie van de webversie van Gmail geüpdatet met het Material Design, waardoor de ondergeschoven feature van de e-maildienst eindelijk eens mooi eruitziet.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

De contactenfunctie van Gmail is al jaren vrij lelijk. Ondanks dat blijft het een enorm belangrijke feature voor gebruikers van Gmail, die hun gehele adressenboek veelal bij Google opslaan. Ook ondergetekende is regelmatig druk bezig om zijn contactenlijst bij te werken en aan te vullen

Google heeft het nieuwe design voor Google Contacten gelanceerd, waardoor iedereen nu het nieuwe Material Design voor de dienst kan gebruiken.

Google Contacten: dit is er nieuw

Google Contacten bestaat door het nieuwe Material Design uit veel witruimte, waarbij er meer wordt gefocust op foto’s en de belangrijkste informatie, zoals het e-mailadres en telefoonnummer. Net als bij de contacten-app van Android Lollipop. Ook kun je nu heel gemakkelijk duplicaten in je contactenlijst vinden en deze samenvoegen.

gmailcontacts1

Wanneer je op een contactpersoon drukt, verschijnt de foto en alle benodigde informatie in de bekende kaarten van Google. Hier heb je de mogelijkheid om gegevens aan te passen. Google meldt daarbij dat het voortaan meer gegevens van Google+ haalt en deze in jouw contactenlijst integreert, zoals een foto  en de werkgever van een contactpersoon

gmailcontacts2Ook integreert Google de laatste communicatie met een persoon in zijn of haar contactenkaart. Dit is handig als je weer contact met iemand wilt opnemen en even wilt kijken waar de laatste e-mails tussen jullie over gingen.

Google Contacts uitproberen

De nieuwe Google Contacts is hier uit te proberen en werkt alleen met persoonlijke Gmail-accounts, en nog niet met zakelijke Google Apps-accounts. Alle veranderingen die je daar maakt, worden direct naar je Android-toestel gepusht.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.