De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google onthult kleine Home Mini en high-end Home Max

Wouter Nijsen
4 oktober 2017, 18:24
2 min leestijd
Breaking
Google onthult kleine Home Mini en high-end Home Max

Google heeft een compactere versie van zijn slimme speaker aangekondigd. De Google Home Mini is kleiner, goedkoper en biedt dezelfde functies als de normale Home.

Lees verder na de advertentie.

Google Home Mini officieel onthuld

Tijdens het Made by Google-event is de Home Mini aangekondigd. De slimme speaker is een kleine variant van de Google Home, die een jaar geleden werd aangekondigd. De Home Mini weegt iets meer dan 400 gram en lijkt door het hockeypuck-achtige design op de Chromecast. Het apparaatje heeft echter een stoffen behuizing en een micro-usb-aansluiting. Door het kleinere formaat is de Mini bovendien nog makkelijker weg te zetten in een huiskamer.

Net als de reguliere Google Home geeft de Mini antwoord op je vragen of opdrachten, doordat de speaker altijd met je meeluistert. Met het ‘OK Google’-stemcommando kun je bijvoorbeeld vragen naar de afspraken die vandaag op de planning staan, wat de snelste route is naar een locatie en hoe het weer de komende dagen wordt.

De Google Home Mini kun je ook gebruiken om slimme huishoudelijke producten van bijvoorbeeld Nest of Hue te bedienen. De Home Mini is ook te koppelen met de Chromecast. Met de led-lampjes aan de bovenkant zie je of de Mini aan staat en meeluistert. Een handige nieuwe feature is dat je een verloren smartphone gemakkelijk kunt terugvinden door een geluidje af te spelen, mits de telefoon met de Google Home Mini is verbonden. Met de Broadcast-functie kunnen boodschappen worden ingesproken naar andere Home-apparaten.

Google Assistant en release

De Google Home Mini werkt logischerwijs met de Assistant, die je ook op veel Android-toestellen terugvindt. De assistent werkt prima in het Engels, maar biedt helaas nog geen ondersteuning voor de Nederlandse taal. Daar komt waarschijnlijk begin 2018 verandering in. Daarom kun je de Assistant ook alleen gebruiken als je je toestel naar het Engels zet.

Als gezegd is de Google Home Mini een stuk goedkoper dan zijn grotere broer. Waar de reguliere Home een adviesprijs van 129 dollar (omgerekend zo’n 110 euro) heeft, wordt de Mini voor 49 dollar (omgerekend zo’n 41 euro) verkocht. De slimme speaker komt in drie kleuren: grijs, zwart en rood.

Vanaf 19 oktober is de slimme speaker verkrijgbaar, een releasedatum voor de Benelux is niet bekendgemaakt. Vanaf die dag is de speaker ook verkrijgbaar in onder meer de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk. Wil je met de Mini aan de slag, dan zul je het apparaatje voorlopig via een Amerikaanse webwinkel moeten bestellen.

Google Home Max

Ook toonde Google de Home Max, een nieuwe slimme speaker die vooral is gericht op muziek. De Home Max heeft grote stereo speakers, een luxer design en volgens Google tien keer meer volume dan een normale Home-speaker.

Het apparaat beschikt uiteraard over de Google Assistant en moet de concurrentie aan gaan met Apples HomePod en speakers van Sonos. Vanaf december is de Google Home Max verkrijgbaar voor 399 dollar, waarmee de speaker aanzienlijk duurder is dan de reguliere Google Home en Home Mini.

Dit artikel wordt doorlopend aangevuld.

Lees meer Google-nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Home
Google Home

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu